Szikora az egyetlen pályázó Székesfehérváron

A szerdai határidőig egyetlen pályázat érkezett a székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatói tisztségére: a jelenlegi direktor, Szikora János pályázott.

Szikora János január 20-án – amikor a város közgyűlése kiírta a pályázatot a posztra – azt mondta az MTI-nek, hogy ismét pályázni kíván. „Amennyiben a közgyűlés megtisztel bizalmával, akkor boldogan elvállalom, mert folytatni szeretném azt az építő munkát, amit elkezdtem” – fogalmazott akkor. Szikora János megbízatása július 31-én jár le.

cser.JPGCser-Palkovics András polgármester és Szikora János (forrás: Vörösmarty Színház)

A pályázati kiírás szerint a pályázatot a véleményezésre felkért szakmai bizottság és a döntésre javaslatot tevő humán közszolgálati szakbizottság a beadási határidőt követő harminc napon belül minősíti. Az igazgató kinevezéséről a székesfehérvári közgyűlés dönt várhatóan áprilisban. Az igazgató munkaviszonya 2022. július 31-ig szól majd.

Szikora Jánost 2012. május 11-én választották meg a székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatójává: a posztra az első pályázat eredménytelen volt, a másodikon tíz jelölt közül nyert.

Mint arról beszámoltunk, Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András Szikora János mellett tette le a voksát. „Bár valóban elégedettek vagyunk Szikora János igazgatói tevékenységével, de a törvény nem ad lehetőséget az automatikus hosszabbításra, kötelező pályázatot kiírni. A pályázat elbírálása során azonban természetesen értékelni fogjuk az elért eredményeket, amik véleményem szerint megkerülhetetlenek a döntésnél. Szeretnénk tovább menni a megkezdett úton. Büszkék vagyunk a Vörösmarty Színházra” – nyilatkozta a városvezető. Ezek után majdnem biztosra vehető, hogy Szikora János vezetheti újabb öt évig a teátrumot.

(Forrás: MTI, Vörösmarty Színház)

 

süti beállítások módosítása