Újabb díjat kapott Az állampolgár

Korábban a legjobb forgatókönyv díját hozta el Portugáliából, most a kaliforniai San Joséban megrendezett 27. Cinequest filmfesztiválon aratott sikert.  

Vranik Roland filmje nyerte ugyanis a legjobb dráma díját 50 ország 132 filmje közül. Korábbi elismerését a Fantasporto filmfesztivál Rendezők Hete programjában kapta.

allampolgar.jpg                  Dr. Cake-Baly Marcello a filmben

Az állampolgár jelenleg is látható a hazai mozikban a Mozinet a forgalmazásában. Sikerei ellenére itthon nem igazán népszerű, hét hét alatt mindössze tízezren voltak rá kíváncsiak. 

A film egy hazánkba vándorolt afrikai férfi, Wilson (Dr. Cake-Baly Marcello) történetét meséli el, aki egy ideje hasztalan próbál magyar állampolgárságot kapni, az állampolgári ismereteken rendre elbukik. Mígnem megismerkedik Marival (Máhr Ági), aki segít neki felkészülni és akivel lassanként egymásba szeretnek. Miután sikerül az állampolgári vizsga és a közös életük is révbe érni látszik, megjelenik Shirin (Arghavan Shekari), a fiatal perzsa bevándorló lány, akinek egyetlen esélye a túlélésre, ha névházasságot köt egy magyar állampolgárral. Wilson szolidaritásból a lakásukban bújtatja Shirint. A helyzet lassan, de biztosan tarthatatlanná válik: a férfinak döntenie kell a menekülttárs iránt érzett felelősség és a szerelem között.  

allam_2.jpg                  Dr. Cake-Baly Marcello és Máhr Ági

Máhr Ági a Miskolci Nemzeti Színház társulatának a tagja, ahol jelenleg a Bakkhánsnők (r: Szőcs Artur), A mi osztályunk (r: Béres Attila) és a Kivilágos kivirradtig (r: Rusznyák Gábor) című előadásokban látható.

(Forrás: Filmalap, szinhaz.hu)

süti beállítások módosítása