Mohácsi János először rendez a Miskolci Nemzetiben

A fortyogva lüktető színpadi kavalkádjáról ismert rendező Molnár Ferenc Játék a kastélyban című vígjátékát állítja színpadra.

Miután már Rusznyák Gábor Kivilágos kivirradtig című munkájáról is sokan mondogatták, mennyire mohácsis, most Mohácsi János maga is rendez Miskolcon.

A darab története szerint : két színműíró, Turai és Gál kedélyesen beszélgetnek új operett-bemutatójuk fiatal és tehetséges komponistájával, Ádámmal, amikor a szomszéd szobában megszálló színésznőt, Annie-t, Ádám menyasszonyát és szerelmét hallják veszekedni a produkció egyik színészével, korábbi szerelmével. A vitából hallhatóan békülés lesz, a fiatal zeneszerző ennek hallatán pedig összeomlik. Turai tudja, hogy meg kell mentenie a fiút, és vele az operettet is. Ehhez pedig minden írói tehetségére szüksége lesz! 

jatek.jpg                             Szatmári György, Görög László és Czakó Julianna (forrás: Miskolci Nemzeti Színház)

A miskolci előadásban Turait Görög László, Gált Szatmári György, Ádámot Feczesin Kristóf, Anie-t Czakó Julianna alakítja. A további szerepekben Gáspár Tibor, Simon Zoltán és Szegedi Dezső lép színpadra.

A Játék a kastélyban bemutatója március 31-én lesz a Miskolci Nemzeti Színház Kamaraszínházában. Az előadás ezt követően április 1-én, 5-én, 6-án, 7-én és 22-én látható ugyanott, minden alkalommal este 7 órától.

süti beállítások módosítása