Nősülök, pajtikák!

Vitéz László párt keres magának a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatójának az előadásában.

Nem igen van, aki ne ismerné a piros sapkás László vitéz történeteit, aki a halállal is szembeszáll. Az egykor Kemény Henrik nevével összefonódott vásári bábjátéknak azóta újabb gyöngyszemei születtek, például Fabók Mariann Vitéz László mellé megteremtette Vas Juliska figuráját. Markó Róbert, most első alkalommal látható történetében szintén a szerelem felé terelgeti Vitéz Lászlót.

vitez.JPGBarna Zsombor (forrás: Port.hu)

László nagy feladatot kap a nagymamucikájától: eljött az idő, hogy feleséget találjon magának. Ám ez feladat nem is olyan egyszerű, mint azt ő elsőre gondolta. Útközben találkozik egy hosszú, alacsony, kövér, kopasz, magas, hájas liszteszsákkal, egy nedves csukával... vagy egy kedves kutyával, paradicsompofával és nem várt nehézségekbe ütközik – olvasható a Vitéz László menyecskét keres előadásának színlapján.

Horváth Márk bábjait Barna Zsombor kelti életre, akit többek között a Budapest Bábszínház A csillagszemű juhász című előadásának címszerepében és a Képzelt beteg Cléante-jaként láthatunk, emellett az Egy, kettő, három című produkcióban is szerepel az Átrium Film-Színházban.

Az előadás március 24-én látható először az Ódry Színpadon, majd ezt követően március 29-én, április 18-án és 30-án nézhetik meg az érdeklődők.

(Forrás: Port.hu, Színház- és Filmművészeti Egyetem)

süti beállítások módosítása