A Vásárcsarnokban és a Szabadság hídon is színészek olvasnak fel

Az Irodalom Éjszakáján 22 kortárs szerző, Murakamitól Roald Dahlig és 22 színész, Bán Jánostól Vajdai Vilmosig találkozik 22 izgalmas belvárosi helyszínen.

A tavalyi siker után ismét különleges kulturális happening költözik Budapest belvárosába március 30-án: az Irodalom Éjszakáján kortárs világirodalmi szerzők művei V. és IX. kerületi helyszíneken, többek között a Petőfi Irodalmi Múzeumban, az Új Városházán, a Szabadság híd pesti hídfőjén, a Vásárcsarnokban és a Veres Pálné Gimnáziumban kelnek életre a Katona József Színház színművészeinek előadásában.

ban_vajdai_nanasi.jpgBán János és Vajdai Vilmos (fotó: Nánási Pál)

Az esemény az EUNIC Hungary (az Európai Uniós Kulturális Intézetek Hálózata, melynek tagjai a budapesti kulturális intézetek és nagykövetségek) kezdeményezésére jött létre. A szervezők célja, hogy a hazai közönség egy éjszaka leforgása alatt bepillantást nyerjen meghatározó európai és Európán kívüli szerzők szövegeibe, és ezáltal kedvet kapjon a külföldi irodalom és más kultúrák alaposabb megismeréséhez. Az Irodalom Éjszakája megvalósítására Budapest Főváros Önkormányzatának támogatásával kerül sor.  

A rendezvény egyik helyszíne a Katona József Színház Kamra színpadja, az irodalmi műveket pedig a Katona társulatának tagjai olvassák fel. A 10-15 perces felolvasások este 7 órakor kezdődnek, fél óránként megismétlődnek, az utolsó kör pedig fél 11-kor indul. Egy helyszínen egy színész egy szerző művének egy részletét olvassa fel, összesen 8 alkalommal.

veres.JPGAz egyik helyszín a Veres Pálné Gimnázium

Az Irodalom Éjszakájára a belépés ingyenes és előzetes regisztrációt nem igényel. Az Irodalom Éjszakáján minden érdeklődő maga állíthatja össze az útvonalat, programot, annak függvényében, hogy a felolvasásokat milyen sorrendben szeretné meghallgatni az este folyamán.

A részletes program és további információ az esemény honlapján található.

(Forrás: Katona József Színház)

süti beállítások módosítása