Te is szeretnél legalább egyszer tökéletesen jelen lenni?

Erre kínál lehetőséget a Ziggurat Project Floating című előadása a Bakelitban.

Képes-e a digitális technológia olyan szintre hozni tudatunkat, melyben úgy érezhetjük, hogy tökéletesen jelen vagyunk az adott pillanatban, ahelyett, hogy fizikai, mentális és virtuális jelenlétünk darabjaira törjön? – teszik fel a kérdést az alkotók. A válaszuk pedig egy „”hibrid koreográfiai installáció”, amely az érzékelésre hat.

flot_1.jpgFloat (fotók: Tatiana Takácová)

Céljuk, hogy a “floatation REST” technikához hasonlóan, amely az elmélyült relaxációs állapot megteremtésére és a mindennapi forgalmas környezet kizárása irányul, ők is olyan helyre vezessék a résztvevőket, ahová nem hatolnak be a kinti érzékelési tényezők, ezáltal pedig egy közös érzékelési élmény által elmélyülhetünk jelenünkben.

A Floating központi kérdése, a tánc és a technológia érzékelésalapú kapcsolata, amelyet Sarlós Eszter Flóra, a darab koreográfusa már évek óta kutat. Ebben a munkájában a szlovák Matej Ivan a látványvilág megteremtésében, a szintén szlovák Misoslav Tóth a zenében volt a segítségére. A résztvevő táncosok: Kalmár Ákos, Kovács Emese, Lukács Gergő és a koreográfus, Sarlós Flóra Eszter.

flot_tat2.jpg

A projekt a K.A.I.R. (Kosice Artist in Residence) szervezésében létrejött művészeti rezidens program során jött létre 2016 nyarán és látható volt az L1danceFest 2016 keretében (work in progress bemutató), illetve a White Night Kosice (premier) és a White Night Bratislava fesztiválokon.

Az előadás április 6-án este 8 órától látható a Bakelit Multi Art Centerben és egy beszélgetés követi a BeSpectActive program keretében.

(Forrás: Bakelit, Ziggurat Project Facebook oldala)

süti beállítások módosítása