Így indul az Örkény Színház a Városmajorba

Már jól tudjuk, nem tréfa, hogy az Örkény Színház április 1-től a Városmajorba költözik. Most megmutatták, hogyan.

Már az év elején ismertté vált, hogy a nézőtér régóta tervezett átépítése miatt a Madách téri teátrumnak átmenetileg el kell költöznie. „Rossz a láthatás, a színpad-nézőtér viszony, híresen rossz az akusztika, (…) valószínűleg a mi székeink a legrosszabbak a városban” – sorolta az átépítés indokait korábban Mácsai Pál, az Örkény igazgatója. Több alternatív elképzelés után (az egyik szerint például a Madách téren felállított sátorban játszottak volna) végül ideiglenes játszóhelyként a Városmajori Szabadtéri Színpad fogadta be őket.

szek_macsai_pal.JPGAzok a bizonyos recsegős székek az Örkény nézőterén (fotó: Mácsai Pál)

És hogyan fogadta a társulat a költözés hírét? „Hát, örömmel. Mi nagyon sokat szenvedtünk már a székrecsegéstől, a rossz látószögektől, a süket akusztikától. Ha ezek javulnak, szívesen vagyunk vendégségben két hónapig. A szíve mélyén egyébként minden színész kicsit vándorszínész, senki nem fog panaszkodni, ha egy széken kell osztoznia mondjuk a kollégájával, vagy a földre kell tennie a táskáját” – mondta a korábban vele készült interjúban Mácsai Pál. Íme a költözködés:

A Városmajorba költözik a Bernhardi-ügy, az Anyám tyúkja (1 és 2), Az ügynök halála, az Azt meséld el, Pista!, a Csoda és Kósza, a Három nővér, a József és testvérei, a Liliomfi, a Macskajáték, a Mesél a bécsi erdő, a Tartuffe és a Tóték előadása.

Az Asbóth utcai Stúdióban fogják játszani a Diggerdrájver, az Emlékezés a régi szép időkre, a Kripli Mari, A Dohány utcai seriff és a Hit, szeretet, remény című, áprilisban bemutatásra kerülő darabokat. Április elejétől a következő évadig szünetel az Apátlanok, a Hamlet, A Sötétben Látó Tündér, A vihar és a Két néni, ha megindul előadása.  

(Forrás: Facebook, szinhaz.hu)

süti beállítások módosítása