Öngyilkosság bolondság, ahogy azt Mrozek elképzeli

A Pesti Magyar Színház és a Manna közös produkcióként mutatja be Mrozek Egy nyári nap című abszurdját április 1-én.

Az abszurd vígjátékban Ágoston Péter és Mészáros Máté figurái küzdenek a hölgy, Járó Zsuzsa kegyeiért. A helyzet pikantériája, hogy mindkét férfi épp öngyilkosságra készül, ráadásul ugyanazt a helyszínt szemelték ki erre a célra, amikor megérkezik a Nő, aki felforgat körülöttük mindent. Az előadás rendezője Cseh Judit.

nyar_2.JPGEgy nyári nap - Mészáros Máté, Járó Zsuzsa és Ágoston Péter (fotók: Kállai-Tóth Anett)

Mrozek egyfelvonásos darabját eddig kevesen vették elő, a független alkotócsapat azonban beleszeretett ebbe az abszurd vígjátékba. Mészáros Máté és Ágoston Péter szemelte ki magának Morzek két karakteres szerepét, Sik-et és Balsik-et. Az egyik, akinek mindig minden sikerül, és ez kergeti az öngyilkosságba, a másik, aki mindenben kudarcot vall, és ezért akar véget vetni az életének. Járó Zsuzsával lett kerek a csapat, aki a mindent felkavaró Hölgy szerepét vállalta el. Hárman kérték fel Cseh Judit kollégájukat, színésztársukat, aki már több darabot is színpadra állított, hogy rendezze meg ezt a vígjátékot.

A független alkotókat támogató Manna Egyesület karolta fel az alkalmi társulatot és a Pesti Magyar Színház Sinkovits Színpada ad otthont a produkció budapesti előadásainak. Ágoston Péter, a Magyar Színház tagja otthon érezheti magát, a többi alkotó független szabadúszóként pedig új otthonra lelhet erre az időre a kamaraszínpadon.

nyar_1_kallai-toth_anett.JPG

Az alkotók ajánlása: Sokszor az életünkben fontos fordulópont lehet egy-egy találkozás. Ebben az előadásban sokat lehet nevetni a gondolatokon, szituációkon és persze meg lehet döbbenni magunkon. Milyenek vagyunk mi emberek? Mire vagyunk képesek vagy nem képesek, egy cél elérésének érdekében? Miért nem hiszünk magunkban vagy miért igen? A darab rengeteg emberi erővel kapcsolatos kérdést boncolgat, miközben nem titkolt célja az, hogy nevessünk. Akár saját magunkon is.

Az előadás a bemutatót követően április 5-én és 30-án látható a Pesti Magyar Színházban.

(Forrás: Pesti Magyar Színház, Manna)

süti beállítások módosítása