Elhunyt Igaz Lucy balettmester

Kilencvenharmadik életévében érte a halál a színházi előadások, filmes táncjelenetek és revüműsorok koreográfusaként elismert művésznőt. 

Igaz Lucy gyermekkorában a méltán híres Lakner Bácsi Gyermekszínházában lépett fel. Ötéves korában Josephin Bakert alakította.  Már fiatalon a tánctanítást tűzte ki életcéljául, amit haláláig aktívan gyakorolt.

Számos színházban, filmben dolgozott, többek között Kalmár Tibor és Jancsó Miklós rendezőkkel együtt. A híres kémnőről, Mata Hariról szóló koprodukciós film táncbetéteit is ő tervezte.

gyertya.jpg

Színvonalas revüműsorok koreográfusaként nagy sikert aratott a Moulin Rouge, a Maxim Varieté, a Savoy-, az Éden-, és a Casanova bárban.

Tanítványai voltak többek között Bóbis László, Papp Csaba sztepp világbajnokok, valamint Drahota Andrea, Kozák András, Szinetár Dóra, Siménfalvy Ágota, Kriszt László, Csongrádi Kata, Csonka András, Pápai Erika, Igó Éva, Nyertes Zsuzsa, Szolnoki Tibor, Böröndi Tamás és unokái: Ullmann Mónika és ifj. Ullmann Ottó.

Igaz Lucy, a korábban elhunyt férje, a neves zeneszerző Ullmann Ottó múzsája volt. „Emlékét el nem múló fájdalommal őrzi családja, művésztársai és tanítványai” - írja az Ullmann-család.

(Forrás: MTI)

süti beállítások módosítása