Klasszikus balett, ahogy még sosem láthattad

Klasszikus balett táncosok és koreográfusok különleges estje lesz látható április 3-án az Olasz Kultúrintézetben. A belépés díjtalan.

Az InternationBalLET 2016-ban jött létre az Olasz Kultúrintézet és a Magyar Állami Operaház külföldi táncosainak együttműködésével. A művészeti elgondolást először 2016. május 23-án láthatta a közönség a Passion, Love...Life című ősbemutató formájában, az Olasz Kultúrintézet Verdi termében. Az alkotók  különböző olasz városokból, jelentős táncművészeti akadémiákról és társulatoktól érkeztek Budapestre, mint a milánói Scala, a Római Operaház, a nápolyi San Carlo Színház, a Veronai Aréna, illetve a Maggio Musicale Fiorentino.

balett_darab_denes.JPG       Fotó: Darab Dénes

Az InternationBalLET művészei a klasszikus tánctechnikát modern formában tálalják a nézőknek, azzal a céllal, hogy mindenki számára elérhető és érthető legyen. Április 3-án este 7 órától, Új koreográfusok címmel huszonegy táncos mutatja be hét koreográfus művét. Az előadás létrehozásában résztvevő koreográfusok : Mark Biocca, Danielle Gould, Bajári Levente, Debora Ferrato, Matteo Zamperin, Sergio Giacomelli és Marina Guarnieri. Set Design: Józsa Anka

A belépés díjtalan, de előzetes helyfoglalás szükséges hozzá az iicbudapest@esteri.it címen, április 2-ig.

(Forrás: Olasz Kultúrintézet)

süti beállítások módosítása