Elkezdhetünk gyakorolni a tánc világnapjára - Flashmob a Margit hídon

A Góbi Rita Társulat és a Nemzeti Táncszínház, akárcsak tavaly, idén is látványos villámcsődülettel ünnepeli a tánc világnapját. Bárki részt vehet rajta.

A szervezők április 29-én, délelőtt 10 órakor a Margit híd déli járdáján egy tízperces flashmobra várják a táncolni vágyókat. 2016-ban a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskola, a Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakközépiskola és a Bailart TáncStúdió diákjai segítségével arra hívták fel a figyelmet, hogy a kortárs tánc nem csak egy művészi önkifejezési eszköz, hanem egy olyan testmozgásforma, amely nemtől és kortól függetlenül formában tart és a közérzetre is jó hatást gyakorol.

tanc_kaszner_nikolett.JPGFotó: Kaszner Nikolett

Aki szeretne csatlakozni a flashmobhoz, nincs más dolga, mint a Vimeo videómegosztó oldalon előzetesen bemutatott koreográfiát begyakorolni nemtől, kortól és táncos képzettségtől függetlenül. A koreográfia a https://vimeo.com/126033008 linken érhető el.

A jelentkezés határideje 2017. április 17. Jelentkezni Varga Nikolettánál lehet a 06 30 815 3580-as telefonszámon, illetve a varga.nikoletta@tancszinhaz.hu e-mail címen.

(Forrás: Nemzeti Táncszínház)

süti beállítások módosítása