Átadták a Törőcsik Mari-ösztöndíjakat

Messaoudi Emina és Kurely László, a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói részesültek idén a támogató elismerésben.

A pályázat útján elnyerhető ösztöndíj célja a színművészeti tanulmányokat folytató hallgatók szakmai munkájának, művészeti tevékenységének ösztönzése. A 2016/2017-es tanévre hat pályázat érkezett, a nyertesekről szakmai kuratórium döntött. Az ösztöndíj összege havi százezer forint.

A Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth-díjas magyar színművésznő nevét viselő ösztöndíj megalapítását 2015-ben, Törőcsik Mari 80. születésnapján jelentették be, és első alkalommal tavaly ítélték oda két tehetséges színészhallgatónak.

dijak_marjai_janos.JPGA két díjazott balról a harmadik és a negyedik (fotó: Marjai János / MTI)

Messaoudi Emina több egyetemi vizsgadarabban is szerepelt, így a Fondor és szerelemben, az Übü királyban és a legutóbb bemutatott Kalucsni című előadásban. Ez utóbbiban április 10-én láthatják őt az érdeklődők. Emellett a Scallabouche Társulat Waiting for Hiróz című produkciójában is látható, legközelebb április 27-én. Korábban a Fejlesztés Alatt Q társulattal is dolgozott.

Kurely László az egyetem előadásai közül Az ingolstadti invázióban, az 1089-ben, az Antigonéban és a Woyzeckben játszik. Legközelebb április 12-én szerepel az 1089 című előadásban.

(Forrás: MTI, Port.hu)

süti beállítások módosítása