Egy hónapon belül kiderül, lesz-e kihívója Jordán Tamásnak

Kiírták az igazgatói pályázatot a szombathelyi színház vezetésére. Jordán Tamás már korábban bejelentette, hogy pályázni fog.

Majdnem két hónapnyi, rossz ízű hercehurca után – Dér András kiszivárogtatott pályázatát, állítólagos fenyegetéseket, Dér András visszalépését, Jordán Tamás melletti szimpátiatüntetést, nyilatkozatokat és ellennyilatkozatokat követően - nem egészen egy hónappal ezelőtt Jordán Tamás igazgatói mandátumát egy évvel meghosszabbította a szombathelyi önkormányzat közgyűlése. Ezzel egy időben arról is döntés született, hogy új vezetői pályázatot írnak ki 2018. október 1. és 2021. január 31. közötti időszakra. A szombathelyi önkormányzat által kiírt pályázat most meg is jelent a szombathely.hu-n.

jordan.jpg        Jordán Tamás indulni fog a pályázaton (fotó: Toldy Miklós)

Jordán Tamás, a szombathelyi teátrum alapító igazgatója már korábban világossá tette, hogy ezen az újabb megmérettetésen is indulni fog. A pályázat benyújtására minden aspiránsnak harminc nap áll rendelkezésére.

A kiírás szerint a színház igazgatói posztjának betöltésének minimumfeltétele: szakirányú felsőfokú végezettség, legalább öt éves szakmai gyakorlat és büntetlen előélet. A szakirányú végzettség alól felmentést kaphat az a pályázó, aki Kossuth-díjban, a Magyar Köztársaság Kiváló Művésze vagy a Magyar Köztársaság Érdemes Művésze díjban részesült.

Jordán Tamás korábban azt mondta, biztosat nem tudhat, de véleménye szerint nem lesz másik pályázó. Nem egész egy hónapon belül ez is kiderül.