Horváth Csaba Philadelphiában rendez

A Forte társulat rendező-koreográfusa Federico García Lorca Vérnász című művét állítja színpadra a philadelphiai Wilma Theatre-ben.

Az őszi próbafolyamatot és bemutatót egy nyári workshop előzi meg az alkotók és a színészek részvételével. A felkérés a Wilma Theatre vezetőjétől, Blanka Zizkától érkezett.

Blanka Zizka drámaíró-rendező korábban kétszer találkozott személyesen Horváth Csaba rendező és társulatvezetővel. Először 2015 nyarán látogatott Budapestre, megszakítva európai nyaralását, hogy részt vehessen a Bűn és bűnhődés felújító próbáin a Szkéné Színházban. A következő személyes találkozóra 2015 februárjában került sor a Trafóban A te országod előadás előtt. Horváth Csaba ezt követően 2016 júniusában Lorca művei alapján tartott workshopot a Wilma HotHouse Társulat tagjaival és további előadóművészekkel közösen.

horvath_csaba_kovalovszky_daniel.jpg                                                   Horváth Csaba (fotó: Kovalovszky Dániel)

Az együttműködés előkészítése olyannyira jól sikerült, hogy idén nyáron ismét workshoppal folytatják a közös munkát, ekkor már Federico García Lorca Vérnász című művét alapul véve dolgoznak együtt, természetesen angol nyelven. 2017 őszén Horváth Csaba rendezőként a két hónapos próbafolyamatot követően Philadelphiában, meghívott művészekkel és alkotókkal tart bemutatót. A tervezett premierre és a további előadásokra 2017. október 25. és november 19. között kerül sor.

Horváth Csaba korábban Magyarországon is megrendezte a darabot, a székesfehérvári Vörösmarty Színházban 2015-ben.

A te országod Horváth Csaba rendezésében legközelebb április 25-én a Trafóban látható, este 8 órától. Az előadás szövegkönyvét Keresztury Tibor írta, Tar Sándor novellái és saját művei alapján. Az előadást 2015-ben mutatták be, azóta elnyerte a POSZT legjobb rendezéséért járó díját.

(Forrás: Trafó, szinhaz.hu)

süti beállítások módosítása