Évadot hirdetett a Pécsi Nemzeti Színház

A Tizenkét dühös ember és a Koldusopera John Gay-féle zenés szatírája között szerveződik a pécsi teátrum soron következő évada.

Előbemutatóként május 26-án láthatja a publikum Reginald Rose Tizenkét dühös ember című bűnügyi játékát, szeptember 15-én pedig az önálló Pécsi Balettel koprodukcióként A makrancos hölgy című táncjáték kerül műsorra.

pecs_szinhaz.jpg                            Pécsi Nemzeti Színház

A pécsi teátrum október 6-án mutatja be A muzsika hangja című musicalt, Christopher Hampton Veszedelmes viszonyok című romantikus színműve pedig december első napján látható először. A PNSZ operatagozata a Pannon Filharmonikusok zenekar közreműködésével viszi színre ifjabb Johann Strauss A denevér című vígoperáját december 22-én, februárban pedig Bornemisza Péter Magyar Elektra című tragédiáját állítják színpadra. Továbbra is műsoron marad a nagyszínpadon a Meseautó, A padlás, a Játszd újra, Sam! és a Marica grófnő

Ami pedig a kamaraszínházi bemutatókat illeti, Rákos Péter és Bornai Tibor mese-musicalét, A mumust, Marc Camoletti Boeing, Boeing című vígjátékát, Henrik Ibsen Nóráját és Rossini Hamupipőkéjét is láthatja a publikum. A PNSZ Kamaraszínházában idén is tartanak ősbemutatót, Vinnai András kortárs magyar szerző A diszpécser című művét Anger Zsolt rendezésében mutatják be. Ezek mellett ugyancsak a Kamaraszínházban mutatják be a Koldusoperát. Nem a Bertolt Brecht által írt verziót, hanem annak a 18. század elején született eredetijét, John Gay színművét dolgozza fel Novák Eszter rendező. Továbbjátsszák a kamaraszínházban az Addikt, a 39 lépcsőfok és az Ádám almái című előadásokat.

pecs_korvelyesi_laszlo.JPGRázga Miklós igazgató az évadismertető rendezvényen (fotó: Körtvélyesi László)

A teátrum idei 466 millió forintos állami támogatása mellett a PNSZ kulturális alapellátásban vállalt szerepét elismerve az államtitkárság 26,6 milliós egyéni támogatásra tett ígéretet.

(Forrás: MTI, szinhaz.hu)

süti beállítások módosítása