Herczeg Tamás marad a Szegedi Szabadtéri Játékokat élén

Egyhangú döntés született Szegeden: Herczeg Tamás újabb öt éven át vezetheti a Szegedi Szabadtéri Játékok Nonprofit Kft.-t.

A fesztivált 2012 óta irányító Herczeg Tamás jelenlegi megbízatása szeptember 15-én jár le. A színházi szakember egyedüliként jelentkezett a vezetői posztra, kinevezését a pályázatot értékelő szakmai bizottság is egyhangúlag támogatta.

herczeg_tamas_segesvari_csaba.JPGHerczeg Tamás (fotó: Segesvári Csaba)

Legfontosabb eredményeink művészeti szempontból, hogy a Dóm térről kiszorult prózajátszást felélesztettük. Több mint egy évtized után hatalmas közönségsiker mellett tért vissza Shakespeare, sőt az idén újabb bemutatóra készülünk az angol mestertől. Ez azt jelenti, hogy három év alatt a Dóm téren mintegy huszonnégyezren néznek Shakespeare-drámát. Újra erős az operajátszás, amely a Szabadtérin hagyományosan húzó műfajnak számított, ám a műfaj iránti érdeklődés annyira megcsappant, hogy elődöm már csak koncertet tűzött műsorra a műfajból” – nyilatkozta Herczeg Tamás február végén lapunknak az előző ciklus eredményeiről.

A város önkormányzata a Szegedi Szabadtéri Játékok Nonprofit Kft.-vel 2018 végéig fenntartói megállapodást kötött. Ez alapján a fesztivál műsorán minden évadban a Dóm téren egy saját és három koprodukciós bemutató, illetve vendégjáték szerepel, a legalább húsz előadáson 40 ezer fizető nézővel, és 170 millió forintos jegybevétellel. A társaság működteti a tíz éve felújított Reök-palotában a Regionális Összművészeti Központot is.

(Forrás: MTI, szinhaz.hu)

süti beállítások módosítása