Nagy dzsemborival hirdette meg a miskolci színház a következő évadját

A Miskolci Nemzeti Színház tizenöt új bemutatóval készül a 2017-2018-as évadban - opera, balett, musical, operett, klasszikus és kortárs színdarabok várják a közönséget.

Idén először szabadtéri sajtótájékoztatón leplezték le a jövő évadot a művészeti tanács tagjai. Vasárnap délelőtt a Déryné-kertben családi programok és akciók várták a kicsiket és nagyokat. Az évad koktéljait egy profi mixer segítségével maguk a művészek keverték az érdeklődőknek.

mis_1.JPGAz egyik legfiatalabb karmester (fotók: Éder Vera)

Béres Attila igazgató, Szabó Máté művészeti vezető, Rusznyák Gábor és Keszég László rendezők ismertették a tervezett bemutatókat, a nézők pedig maguk is újságíróvá válhattak, hiszen bárki kérdezhetett a készülő előadásokról.

A Nagyszínházban a Marica grófnővel nyílik az évad szeptemberben, a népszerű operett próbái már el is kezdődtek. Dosztojevszkij regénye, a Bűn és bűnhődés is színpadra kerül jövőre, de lesz vígjáték, Niel Simon Furcsa pár című komédiája, Mozart utolsó operája, A varázsfuvola, és a hatalmas sikerű Broadway musical: a Kabaré.

A Kamaraszínházban idén is készül gyerekelőadás, ezúttal a Minden egér szereti a sajtot című zenés mesejáték várja a kicsiket. Majd Shakespeare komédiája, az Ahogy tetszik kerül színre. Klasszikus magyar dráma, a Csongor és Tünde, kortárs angol fekete komédia, a Hóhérok, és Szomory Dezső gyönyörű tanmeséje, a Györgyike, drága gyermek is színesíti a palettát.

mis_2.JPGSzabó Máté, Béres Attila, Rusznyák Gábor és Keszég László

A Játékszínben A kaukázusi krétakör, a Ruy Blas és a K2 színház és a miskolci teátrum közös produkciója, az Emberek alkonya várja a nézőket. A Miskolci Balett két bemutatóval készül jövőre: Kertész Mihály kultuszfilmjéből, a Casablancából és August Strindberg egyfelvonásos színdarabjából, a Julie kisasszonyból is táncelőadás készül.

Számos elismert rendező érkezik Miskolcra a jövőre: a Kossuth-díjas Zsótér Sándor, a Jászai Mari-díjas Mohácsi János és a Harangozó-díjas Velekei Lászó is jegyez egy-egy előadást a következő évadban.

mis_4.JPG

Az évadhirdetés mellett családi programok várták egész délelőtt a miskolciakat: Musical mesék a gyerekeknek, operett slágerek a felnőtteknek, a Miskolci Balett bemutatója – mindezzel találkozhattak azok, akik kilátogattak május 7-én a Miskolci Nemzeti Színház rendezvényére. Volt arcfestés, jelmezpróba, óriás fotóparavánok készültek az évad legnépszerűbb produkcióinak fotóiból, így mindenki részesévé válhatott – egy kép erejéig – az előadásoknak.

Idén is számos bátor jelentkező akadt, aki kipróbálta, milyen vezényelni egy zenekart: Cser Ádám zenei vezető segítségével karmesterré válhattak néhány percre, és bemutathatták tudásukat. A színház művészeinek előadásában operett és musical dalok, rajzfilmslágerek csendültek fel, a Miskolci Balett pedig a Harlequinadeszenvelgők komédiája című, nemrég bemutatott táncjátékból adott ízelítőt. A közönség bele is kóstolhatott az új évadba, hiszen a különleges koktélok a jövő évi bemutatók fantázianeveit kapták: Bűn és bűnhődés, Casablanca, Minden egér szereti a sajtot.

mis_3.JPGHarlequinade 

Vasárnap kezdődött a bérletújítás és a bérletvásárlás is, számos akcióval és játékkal. Bárki kampányarccá válhatott, ha szelfit készített az idei évad plakátkampányának emblémájával, amely idén is azt hirdette: Itt a helyem!. A bérletpénztárban a színművészek és táncművészek várták a bérletért és jegyért sorban állókat. Minden vásárló hazavihetett egy óriásplakátot is az idei évad valamely előadásáról, amelyet a művészek dedikáltak is, de az ezen a napon bérletet váltó nézők közül egy szerencsés nyertes visszakaphatta bérlete árát is.

(Forrás: Miskolci Nemzeti Színház)

süti beállítások módosítása