Barda Beáta lesz a Trafó igazgatója

Egyetlen pályázóként a korábbi művészeti vezető áll a Trafó Kortárs Művészetek Háza élére.

Sokan emlékezhetnek még arra, hogy a jelenlegi ügyvezető, Nagy József táncos, koreográfus, rendező mandátuma messze nem alakult ennyire magától értetődően. A 2011-ben kiírt, első pályázaton Szabó György, a Trafó akkori vezetője mellett Bozsik Yvette koreográfus indult, aki el is nyerte az igazgatói posztot. Ám még 2012 júliusi hivatalba lépése előtt, a tánc- és zenei szakma felől érkező kritikák hatására visszalépett – Tarlós István főpolgármester akkori megfogalmazásában: „egy bizonyos, önmagát liberálisnak nevező gondolkodói kör kicsinálta”. Nagy József a második kiírás győzteseként került a Trafó élére, menedzser-igazgatóként megtartva maga mellett a korábbi ügyvezetőt, Szabó Györgyöt.

barda_nagy_gergo_ok.JPGBarda Beáta (fotó: Nagy Gergő)

A mostani pályázat sokkal simábban zajlott, Nagy József nem indult a vezetői pozícióért és a Trafó művészeti vezetője, Barda Beáta mellett senki más nem adott be pályázatot. Szabó György, a Trafó alapító-igazgatója művészeti vezetőként fogja folytatni a munkáját, Nagy József, akinek augusztus 31-én jár le a kinevezése, távozik az intézményből.

Barda Beáta, aki tizenegy éve vesz részt az 1998 októberében megnyílt Trafó munkájában, kinevezése után azonnal világossá tette, hogy az intézmény koncepciója nem változik, munkájuk középpontjában továbbra is a művészi innováció áll.

Az új vezető 2017. szeptember 1-én foglalja el az igazgatói posztot, mandátuma 2022. augusztus 31-ig tart.

(Forrás: szinhaz.hu, MTI)

süti beállítások módosítása