Évadot hirdetett a József Attila Színház

Az angyalföldi teátrum az elgondolkodtatva szórakoztatás alkotói igényével állította össze a következő évadot.

A repertoáron maradó előadások mellett a következő évadban a nagyszínpadon öt, a stúdióban két bemutatót tartanak, a fiatalok számára indított beavató színházi programsorozat pedig egy újabb produkcióval egészül ki. Az új előadások között vígjátékot, musicalt és drámát is láthat a közönség.

jozsef.JPG

A nagyszínpadon elsőként, szeptember 30-tól Móricz Zsigmond – Kocsák Tibor – Miklós Tibor Légy jó mindhalálig című musicalje látható Hargitai Iván rendezésében. A főbb szerepeket Ömböli Pál, Ujréti László, Fila Balázs, Fekete Réka Thália, Korponay Zsófia és Vaszkó Bence alakítja. Ezt követi a Csókos asszony című operett, amelyet Böhm György állít színpadra október 7-től, a főszerepeket  Zöld Csaba, Krassy Renáta, Vaszkó Bence, Ágoston Péter, Jakus Szilvia, Kocsis Judit és Fila Balázs játssza.

Novembertől egy olasz komédia kerül bemutatásra Csiszár Imre rendezésében. A Filuména házassága című előadás főszerepeit Vándor Éva, Nemcsák Károly, Ujréti László és Kocsis Judit alakítja. Lucifer show címmel decemberben egy történelmi revüt mutat be a színház Verebes István rendezésében, amelyben szinte a színház egész társulata felvonul. Az évad utolsó nagyszínpadi bemutatóját Telihay Péter rendezi. Nagy András Karenina, Anna című Tolsztoj-értelmezésében Gazdag Tibor, Létay Dóra, Mészáros András, Zöld Csaba és Jakus Szilvia áll színpadra.

A Gaál Erzsébet Stúdióban elsőként Victor Haim Női játszmák rivaldafényben című „olvasópróbáját” viszi színre Schlanger András. A Fehér Anna és Létay Dóra előadásában látható darabot a Színházak Éjszakáján láthatja először a közönség. A másik stúdióbemutató egy romantikus vígjáték, A pillangók szabadok Szitás Barbara rendezésében, Blazsovszky Ákos, Kovalik Ágnes és Molnár Zsuzsanna alakításával.

jasz.jpg                          Nemcsák Károly igazgató (forrás: József Attila Színház)

A Quintus Konrád által koordinált beavató színházi előadások sora a János vitéz című produkcióval bővül.

A József Attila Színház továbbra is fontos feladatának tekinti, hogy a hazai vidéki színházak előadásainak meghívása mellett folyamatosan helyet biztosítson a határon túli magyar színházak számára a budapesti bemutatkozáshoz.

Az évad vége felé egy családi programmal jelentkezik az angyalföldi teátrum, május 28-án, vasárnap 10 és 16 óra között a Csizmás kandúr című előadást követően a gyerekeket Muki bohóc mellett minikoncertek, kulisszajárás, sakkszimultán, kézműves foglalkozások és ügyességi játékok várják.

A 2017/2018-as évad hivatalos nyitását megelőzően a színház ismét bemutatkozik a Pozsonyi Pikniken szeptember 2-án, ahol repertoárjának bemutatása mellett készülő új előadásiból is ízelítőt ad majd.

Szeptember 9-én pedig hagyományos Utcabáljára várja közönségét a színház, amelynek során egésznapos, ingyenes programok keretében ismerhetik meg az érdeklődők a színház tereit, művészeit.

(Forrás: József Attila Színház)

süti beállítások módosítása