Holdkő képletek - A k2 Színház új bemutatója képekben

Holdkő című előadásuk ’56-os tematikájú verbatim hangszínház. Hogyan néz az ki? Megmutatjuk. Színesben és fekete-fehérben egyaránt.

Legújabb bemutatójuk műfaja tehát - lassan már megszokott módon - ismét egy tőlük eddig még sosem látott műfajú produkció. A Szkénével koprodukcióban készülő előadást a forradalmat túlélő, majd Amerikába emigrált magyarokkal készített interjúk alapján állítják színpadra a Szkénében. A szövegkönyvet a K2 interjúi alapján Závada Péter állította össze.

                Horváth Szabolcs (fotó: Toldy Miklós) / Toldy Miklós előadásfotói a képre kattintva tekinthetőek meg!

Mi közünk lehet 2017-ben fiatal színházi alkotókként az 1956-os forradalomhoz? Mit jelent számunkra az otthontól mint anyaégitesttől való elszakadás, a nemzeti és személyes identitás megélése, egy kultúra széttöredezése és szétszóratása? Miként zajlik a beolvadás egy idegen környezetbe, mely ugyanúgy nyomokat hagy az érkezőben, mint a befogadóban? - többek között ezekre a kérdésekre keresik a választ.

Az amerikai magyarokkal és a k2-ős színészekkel készült interjúkból egy különleges térben zajló, dokumentarista-jellegű előadás készül, amely igyekszik valamelyest rendszerezni a töredékessé vált magyarságunkat, lehetőséget nyújtva a közös vizsgálódásra – és akár a megnyilvánulásra is - azzal kapcsolatban, hogy mi is a haza és hol is van pontosan, ha létezik egyáltalán” – mondja az előadással kapcsolatban Benkó Bence és Fábián Péter rendezők.

                   Boros Anna (fotó: Mészáros Csaba) / Mészáros Csaba további fotói a képre kattintva érhetőek el!

A Holdkő szereplői: Boros Anna, Borsányi Dániel, Domokos Zsolt, Horváth Szabolcs, Piti Emőke és Viktor Balázs.

A bemutató május 14-én este 7 órától lesz a Szkénében, ezt követően május 15-én látható ugyanott.

(Forrás: Szkéné, szinhaz.hu)

süti beállítások módosítása