Most akár ki is próbálhatjuk, hogyan készül a szinkron

Augusztus végéig tizenkét vasárnapon át a szinkron műfajjal ismerkedhetünk meg a Szinkron Nights előadássorozat keretében a budapesti Morrisons2-ben.

Az első Szinkron Színház a Karinthy Színházban 2015 őszén mutatkozott be a Magyar Szinkron megalapításának 80. évfordulóján. Azóta a sorozat számos előadást ért meg, idén nyáron pedig teljesen új környezetben, a Szent István körúti éjszakai szórakozóhelyen folytatja a magyar szinkron.

mikrofon_2.jpgIllusztráció

Az előadássorozat célja, hogy egy interaktív este keretében bemutassa a szinkron műfaját a közönségnek, akik maguk is bekapcsolódhatnak és a hangjukat adhatják egy-egy jelenethez. A szervezők ezen kívül többek között kvízjátékokkal, nyelvtörőkkel és izgalmas feladatokkal, majd a délután 6-tól este 8-ig tartó program után este 10-ig kötetlen beszélgetéssekkel is várják az érdeklődőket.

Az estek során nemcsak színészek, hanem fordítók, szinkronrendezők is bemutatkoznak, illetve megmutatják a közkedvelt sorozatok, filmek szinkronjainak kulisszatitkait is.

A rendezvény estjein mások mellett fellép Kiss Virág színésznő, szinkronrendező, Dányi Krisztián, Spilák Klára, Elek Ferenc, Seszták Szabolcs, Moser Károly, Zámbori Soma és Czető Zsanett színművészek, Boros Karina fordító, Majoros Eszter szinkronrendező, Földi Tamás, szinkronrendező, színész és Vajda Evelin fordító is. A fellépők névsora folyamatosan bővül.

A meghívott művészek egy része kiváló énekes, akik különböző meglepetés produkciókkal is készülnek. Őket – unplugged formában – a Seven Seconds int he Future zenekar kíséri. 

(Forrás: Szinkron Színház)

Kapcsolódó cikkek

Tomasevics Zorka: „Alföldi Róbert és Bede-Fazekas Szabolcs a kedvencem”

süti beállítások módosítása