A Hollóasszonnyal folytatódik a Várkert Bazár irodalmi sorozata

A címszerepben Hámori Gabriella, a további karaktereket Farkas Franciska, Lukáts Andor és Trill Zsolt szólaltatják meg.  

Ugron Zsolna kisregényét, a Hollóasszonyt először alkalmazzák színpadra. Seres Tamás rendező interaktív felolvasószínház formájában viszi színre a regényt.  

A Várkert irodalom sorozat havonta színpadi előadásokkal, befogadott produkciókkal és beszélgetős estekkel hozza testközelbe az irodalmat, Ugron Zsolna író és Juhász Anna irodalmár szervezésében. Az író, narrátor szerepében maga a szerző, Ugron Zsolna. 

hamori.JPGHámori Gabriella (fotók forrása: Várkert Bazár)

A Szilágyi Erzsébet életét feldolgozó műben korabeli szemtanúk mesélnek a Hunyadiak felemelkedéséről egyéni nézőpontokból. A történet nemcsak egy rendkívüli asszony életéről szól, kiderül, hogy sokszor vér-veríték sem elegendő a dinasztiaépítéshez, és az is, miért bujkál a boldogság az elszántak elől. 

 „A történet, bár ismert történelmi eseményekről is mesél, az írói képzelet szüleménye. Időnként elkanyarodik a vélt valóságtól. Egy népi hiedelem szerint, ha egy holló fehér fiókákat költ, azokat magára hagyja, nem táplálja. Csak nagypénteken tér vissza hozzájuk: megmosdatja és etetni kezdi azt, amelyiknek addigra fekete már a tollazata. A mondának tudományos alapja szinte semmi. Az ellenben igaz, hogy a fiatal madarak csapatokban repülnek és élnek egészen a párválasztásig. Azután a hím és a tojó életük végéig együtt védik közös területüket.” 

trill.JPGTrill Zsolt

Az előadás május 30-án este 7 órai kezdettel látható a Várkert Bazárban. 

(Forrás: Várkert Bazár)

Kapcsolódó cikkek

Irodalmi estekkel indul az újév a Várkert Bazárban

süti beállítások módosítása