Beatrice rockmusical az Újszínház következő évadában

Három bemutatót kínál a teátrum: a Rice történetén kívül egy tragikomédiát Tordai Terivel és Esztergályos Cecíliával és egy történelmi drámát Herczeg Ferenctől. 

A következő évad első újszínházi bemutatója Kulcsár Lajos Zserbótangó című tragikomédiája lesz két „nyugállományba vonult” színésznőről, akik élethelyzeteikből adódóan közös albérletbe kényszerülnek. Az előadást Dörner György rendezi, a két színésznőt Tordai Teri és Esztergályos Cecília alakítja, a harmadik szereplő Bordán Irén. 

ujsz.JPG              Az Újszínház nézőtere (forrás: Újszínház)

A következő premieren Bozsogi János állítja színpadra Nagy Feró és a Beatrice történetét Ricse, ricse, Beatrice címmel. A „rock hórukk” szövegét Falussy Lilla írta, a zenés előadásban Nagy Feró is szerepel, őt magát Kurkó József alakítja. Partnereik többek között: Fehérvári Péter, Lugosi Dániel, Vass György, Szakács Tibor, Koncz Gábor, Csurka László, Almási Sándor, ifj. Jászai László, Gregor Bernadett, Incze József, Orosz Csenge e.h., Timkó Eszter és Nagy Zoltán. 

Az évad második felében mutatja be az Újszínház Herczeg Ferenc Bizánc című színművét Nagy Viktor rendezésében, a főbb szerepekben Gregor Bernadett, Vass György, Almási Sándor, Csurka László, Incze József, Viczián Ottó, Jánosi Dávid és Szakács Tibor látható. A darab a Bizánci Birodalom végpillanatában játszódik. Az alkotók olvasatában „az erőszakos mohamedán betolakodók és a megbocsátást hirdető keresztény kultúra” közötti küzdelemről szól a dráma, amelynek aktualitását az adja, hogy „ma is ugyanezt a vészhelyzetet éljük újra”. 

(Forrás: Újszínház)

süti beállítások módosítása