Vasárnap déli jazz a budapesti Katona K:antinjában

A színház Mastercard Jazz Brunch elnevezésű programjában a Mario Rafael Trio hallható vasárnap délelőtt 11 órától. 

Az idei színházi évadban utoljára rendezi meg a Katona József Színház Mastercard Jazz Brunch nevű eseményét. 2016 őszétől minden hónap első vasárnapján élőzenével és ráérős reggelivel várják a K:antinban a jazz iránt érdeklődőket. 

mario.JPGMario Rafael Trio (forrás: Katona József Színház)

A Mario Rafael Trio 2014 tavaszán alakult a Zeneakadémia falai között és már ezév őszétől rendszeres fellépői a budapesti jazz életnek. A trióban a zongora/billentyű, basszusgitár/szintibass, dob kap helyet. A trió saját szerzeményeket játszik, melynek stílusa nehezen behatárolható, Magyarországon egyedülálló, mivel repertoárjukban éppúgy megtalálható a balkáni nyolcados zene, mint a mai hip-hop. A trió zenéje a különböző stílusokon kívül nagy hangsúlyt fektet a kollektív improvizációra. A hangzás egyedi, köszönhetően a sok stílus egybeolvadásának, valamint az effektek széleskörű kihasználásának. 

A zenekar életének egyik legfontosabb mérföldköve a Billy Cobham előzenekaraként tett fellépése a Get Closer Jazz Fesztiválon. A zenekar tagjai: Rafael Mário, zongora/billentyű, Bartók Vince, basszusgitár/szintibass és Hidász Tamás, dobok. 

A program június 4-én 11 órától délután 2 óráig tart. A belépés ingyenes, előzetesen a kantin@katonaszinhaz.hu címen lehet asztalt foglalni. 

(Forrás: Katona József Színház)

süti beállítások módosítása