Beatles-vázlatok a Trafóban

A Budapest Tánciskola Beatles életérzés inspirálta produkciója a diákok saját koreográfiáiból áll össze, amelyeket Angelus Iván szerkesztett egyetlen közös előadássá.

Sokéves hagyomány, hogy az intézmény növendékei a Kortárs Művészetek Házában szerepelnek évad végén, amikor egy általuk választott témára készült előadással mutatják be, hol is tartanak. Most a hatvanas éveket felrázó kultikus popzenekar, a Beatles ihlette meg őket és tanáraikat.

beat_3.JPGBeatles-vázlatok (fotók: Csányi Krisztina)

Kamaszszerelem, bakelit, nagyváros, szegénység, divat és maximalizmus – és még sok más, a zenekarhoz kapcsolódó asszociáció katalizálta a produkciót. A diákok tavaly augusztusban kezdték az ötletelést Angelus Ivánnal, aminek a végére megállapodtak a témában, ennek mentén készítettek mozgásvariációkat. A koreográfiák mind a diákok alkotásai, az estet pedig Angelus Iván, az intézmény alapítója és vezetője szerkesztette készre.

A diákok Budapest Tánciskola képzésében évről évre koreografálási lehetőséget kapnak, így mire kikerülnek onnan, addigra akár tíz-húsz produkciót is maguk mögött tudhatnak. megítélésük szerint talán ennek is köszönhető, hogy az utóbbi években egyre sikeresebb nemzetközi viszonylatban a hazai kortárstánc. Az intézményben végzett Hód Adrienn, Molnár Csaba, Vadas Tamara vagy Bakó Tamás jelentős sikereket aratnak itthon és külföldön.

beat_2.JPGBeatles-vázlatok

A tánciskolában végzett koreográfusok a hazai elismerésekben sem szűkölködnek: az idei évi Lábán Rudolf-díjra nominált tizenegy koreográfus közül heten végeztek ebben az intézményben, köztük az egyik nyertes produkció alkotója, Hód Adrienn is. Most az őket követő generáció munkáiba nyerhet betekintést a közönség.

Az előadás a tegnapi bemutatót követően ma este 8 órától látható a Trafóban.

(Forrás: Trafó)

süti beállítások módosítása