A nap fotója – A hatalom természete

A budapesti Katona Borisz Godunov című bemutatója Zsámbéki Gábor rendezésében a hatalomért folytatott harc cinizmusát mutatja meg. Puskel Zsolt fotógalériája.

Alekszandr Puskin terve, hogy megírja Borisz Godunov című nagy, az orosz nemzeti történelem emlékezetes eseménysorozatát feldolgozó tragédiáját, csak részben sikerült. A mű elkészült ugyan, de nem nagy, nemzeti tragédia lett, helyette szellemes, fordulatos és meglepően modern mű született: a darab ironikus hangvétele, a hatalomért folytatott harc cinikus gesztusai nem engedik, hogy könnyet hullassunk a szereplők sorsa fölött.

            Borisz Godunov - Máté Gábor / Puskel Zsolt fotói a képre kattintva tekinthetők meg

A hataloméhes urak, és az alkalmazkodásba belefáradt nép viszonya cseppet sem megható. Viszont a gunyoros jelenetek során át belepillanthatunk a szereplők kártyáiba és a politikai manőverek széles eszköztárába - ajánlhatjuk a művet akár kezdő politikusok számára is, illetve mindenkinek, aki kíváncsi a hatalmi játszmák változatos technikáira – olvasható a színlapon.

Az előadás címszerepében Máté Gábor, főbb szerepeiben Kovács Lehel, Bezerédi Zoltán, Szacsvay László, Ujlaki Dénes, Bán János, Dankó István és Elek Ferenc látható.

süti beállítások módosítása