A paródia, ami évekre meghekkelte a Három nővért

1979. szilveszterén mutatta be a Magyar Televízió Csehov Három nővérének remekbe szabott paródiáját. Utána évekig nem lehetett a darabot színpadra állítani.

A Márkus László, Haumann Péter és Körmendi János főszereplésével készült jelenet lejátszása után sokáig szinte lehetetlenné vált a darab műsorra tűzése a színházakban, mivel a dráma egyes mondatai óhatatlanul nevetést váltottak ki a nézőkből. De akik látták a paródiát, mindmáig mosolyt csal az arcukra, amikor Irina szamovárt kap ajándékba.

harom_ok.jpg                                                Haumann Péter, Márkus László és Körmendi János

Márkus László, aki a jelenetben Mását alakítja, ugyanekkor Kuligint játszotta a Madách Színház Három nővérében. „az egészet nagyon szerettem. Az egész előadás nagyon szép volt. Mégis megbuktattuk, és ebben én voltam a főludas. Kitaláltam, hogy mi volna, ha megcsinálnánk a Három nővér paródiáját a tévé szilveszteri műsorában” – mondta el a színész az ötlet eredetét korábban.

Márkus László így emlékezett a következményekre: „Január 15-én megismételték a szilveszteri programot, amit természetesen az egész ország megnézett. 17-én műsoron volt a Madáchban a Három nővér, Almási Éva felment a színpadra és azt mondta: ‘Tengerparton áll egy szikla…’ A közönség fuldokolt! 

Persze, mindenki a paródiára gondolt. Aztán amikor behozták a szamovárt, szétesett a színház! majd megjelentem én, mint Kuligin… egy szót sem tudtam mondani, a közönség egyszerűen meg volt veszve. esküszöm, nem számítottunk rá, hogy a darab láttán a paródiára asszociálnak a nézők. Egyszerűen le kellett venni a műsorról, mert képtelenség volt játszani” – mesélte.

süti beállítások módosítása