Hétből heten Jordán Tamás mellett

A szakmai bizottság ezúttal nem gördített akadályt a szombathelyi színházigazgató kinevezése elé.

Az év elején országos botrány kerekedett a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatói pályázata körül, aminek a vége – mint ismeretes – az lett, hogy új pályázatot írtak ki. (Cikkeinket a témában itt találja.) A megismételt kiírásra csak az eddigi igazgató, Jordán Tamás adott be pályázatot, amelyet azóta nyilvánosságra is hozott.

jordan_2_1.JPGJordán Tamás (fotó: Mészáros Zsolt)

A hétfős szakmai bizottság szerda délutáni ülésén egyhangúlag támogatta Jordán Tamás pályázatát. A bizottságnak ezúttal nem volt tagja Eperjes Károly; a Színházművészeti Bizottság részéről Vasvári Csaba, Lőrinczy György és Oberfrank Pál, az Emberi Erőforrások Minisztériuma képviseletében Laklóth Aladár, a Színházi Dolgozók Szakszervezete jelöltjeként Dr. Ráksi Katalin ügyvezető titkár, a város részéről pedig Koczka Tibor alpolgármester és dr. Ipkovich György képviselő szavazott.

A szombathelyi városháza a következő sajtóközleményt adta ki:

„Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlése 2017. március 27-én pályázati felhívást fogadott el a Weöres Sándor Színház Nonprofit Kft. ügyvezetői igazgatói álláshelyére. A pályázati felhívásra határidőben egy pályázó, Jordán Tamás nyújtott be pályázatot. A színházi szakmai bizottság június 7-én délután Szombathelyen a Városházán tartotta ülését. A szakmai bizottság Jordán Tamás pályázatát értékelte, és egyhangúlag, 7 igen szavazat mellett azt támogatta.
A szakmai bizottság és az önkormányzat illetékes bizottságainak véleménye ismeretében a Közgyűlés bírálja el az ügyvezető igazgatói pályázatot.”

Jordán Tamás pályázata itt olvasható.

(Forrás: nyugat.hu)

süti beállítások módosítása