A nap fotója – Leszek-e holnap?

A Budaörsi Latinovits Színház Godot-ra várva előadása a halálról –  és persze az életről szól. Puskel Zsolt fotógalériája.

Kovács Kristóf harmadszor rendezte meg Beckett klasszikus abszurdját, ami ezúttal a rendező bevallása szerint a halálról szól. Az előadásban Székely B. Miklós alakítja Vladimirt és Tóth József játssza Estragont. „A színészek is egykorúak velem, és ilyenkor az ember már másképp gondol a halálra. Tehát nem annyira a halál költészete foglalkoztatja, a halál elvont eszménye, hanem az, hogy leszek-e holnap. És ilyenkor nehéz erről beszélni, nehezebb, mint fiatalon” – fogalmazott Kovács Kristóf egy vele készült interjúban.

pzs_2902_1.JPG Tóth József és Székely B. Miklós (fotók: Puskel Zsolt)

Ketten várnak egy harmadikat, akiből valamiféle ideiglenes, mindazonáltal mégiscsak megváltás sanda ígéretét sikerült kicsikarniuk, ám ez a harmadik sehogy sem akar megérkezni, viszont érkeznek helyette mások, akik bár ne érkeznének, de továbbmennek – olvasható a színlapon.

Ami várakozás és megnemérkezés között történik, azt hívják életnek: nem a legszórakoztatóbb hobbi, de megjárja. Ezzel ütik el az időt – vagy épp fordítva – hőseink is. Élnek, gondolkoznak, rájönnek és rálegyintenek, amire rájöttek, tanulnak, hogy elfelejtsék, küzdenek, harcolnak egymásért egymás ellenében, és közben fülelnek az odakintről sosem közeledő, mégis egyre hangosabban dübörgő léptek zajára.

             Tóth József, Ilyés Róbert és Székely B. Miklós   / Puskel Zsolt fotógalériája a képre kattintva érhető el!

süti beállítások módosítása