A Vígszínház díjakkal ismerte el legjobbjait

Többek között Halász Judit, Hegedűs D. Géza, Igó Éva, Hajduk Károly és Radnóti Zsuzsa is díjat vehetett át a teátrum évadzáró ülésén.

Eszenyi Enikő átadta a Vígszínház évadzáró társulati ülésén a társulat díjazottainak járó kitüntetéseket. A Pesti Színházban tartott évadzárón a hűséges tagokat és a 2017-ban kerek születésnapjukat ünneplő kollégákat is köszöntötték.

Ahogy arról korábban hírt adtunk, több mint 400 000 néző látta a Vígszínház 121. évadának 694 előadását. A társulat legtöbbet játszó színművésze Fesztbaum Béla lett 238 előadással, a második, a tavalyi rekorder, Csapó Attila 198 előadással, harmadik Király Dániel 190 előadással, a negyedik helyen Gados Béla és Wunderlich József 185 előadással.

vig_heged_szkarossy.jpgHegedűs D. Géza a Hallgatni akartam előadásában (fotó: Szkárossy Zsuzsa)

Az igazgató a Vígszínház Idén 45 éve, hogy Lukács Sándor a Vígszínházba szerződött, Igó Éva 30 éve, Hullan Zsuzsa 25 éve, Majsai-Nyilas Tünde és Fesztbaum Béla 20 éve a Vígszínház társulatának tagja.

 „A kiscsillag is csillag díj” –jal járó emlékgyűrűt – amelyet Szatmári István, a Vígszínház egykori színészének emlékére, felesége Szatmári Liza alapított – Igó Éva vehette át. A Harsányi Zsolt Emlékdíjat Radnóti Zsuzsának ítélte oda a kuratórium. A Varsányi Irén-emlékgyűrűt, amely 1971 óta kétévente kerül kiosztásra a színház színésznői között, Szilágyi Csenge kapta. Eszenyi Enikő a Roboz Imre Művészeti Emlékdíjat idén Fesztbaum Bélának adta át.

vig_halasz.JPGHalász Judit az Audenciában (fotó: Almási J. Csaba)

Az Ajtay Andor-emlékdíjat a társulat titkos szavazatai alapján választott zsűri az Audienciában nyújtott alakításaiért idén Halász Juditnak ítélte oda. A zsűri a Hallgatni akartamban, az Audienciában, a Don Juanban és a Szentivánéji álomban nyújtott alakításáért Hegedűs D. Gézának is Ajtay Andor-díjat adományozott.

A Vígszínház-díjjal olyan művészeket jutalmaz a színház igazgatója, akik kreatív alkotómunkájukkal, kiemelkedő művészi teljesítményükkel hozzájárultak a Vígszínház sikeréhez. Az elismerésben Hajduk Károly részesült.

(Forrás: Vígszínház)

Kapcsolódó cikkeink

Sütő Judit kapta idén a Várkonyi Zoltán-emlékdíjat
Jövőre a Vígszínházban tartják az Európai Színházi Unió közgyűlését
Ifj. Vidnyánszky Attila lesz Hamlet a Vígszínházban

süti beállítások módosítása