Évadzáró a József Attila Színházban

Az évadzáró társulati ülésen a 2016/17-es évad díjazottjai is átvehették kitüntetéseiket. 

A József Attila Színház az elmúlt évadban a tájelőadásokat leszámítva összesen 356 előadást játszott közel 105.000 néző előtt. Június 1-től új gazdasági igazgató, Dobos István kezdte meg munkáját az angyalföldi teátrumban..

Az előző évekhez hasonlón idén is különböző díjak átadása emelte a társulati ülés hangulatát. A Fratelli Goldoni utazási iroda jóvoltából Kákonyi Éva művészeti titkár kapott egyhetes olaszországi utazást, a Horváth Ügyvédi Iroda pedig egyhetes adriai utat ajánlott fel Kovalik Ágnes színésznőnek. 

sztankay-dij_kicsi.jpg

A Fodor Imre-díjat minden évben a színház olyan kollégái kaphatják, akik a háttérben végzik nélkülözhetetlen munkájukat. Így a Fodor Imre-gyűrűt Kiss Kálmánné főkönyvelő és Boros József színpadmester kapta. 

Az idei közönségszavazás eredményeként a legjobb színész díját Zöld Csaba, a legjobb színésznőnek járó elismerést megosztva Fekete Réka Thália és Vándor Éva vehette át. Az évad legjobb előadás a nézők szavazatai alapján Az üvegcipő című Molnár-vígjáték lett Huszti Péter rendezésében. 

A Sztankay István emlékére alapított díjat özvegye, Sztankay Bedők Beáta adta át Létay Dórának. A Kaló Flórián-díjat a színészről elnevezett kuratórium nevében az alapítók, Maros Artúr és Maros Ágnes adták át Fila Balázs színművésznek. A színházról elnevezett József Attila-díjjal járó gyűrűt a teátrum örökös tagja, Ujréti László vehette át. 

jozsa_imre-dij_2_kicsi.jpgA Józsa Imre-díj átadása (fotók: Kállai-Tóth Anett)

Az idei évadban elhunyt kolléga és barát, Józsa Imre emlékére, Nemcsák Károly kezdeményezésére díjat alapított a színház, amelynek átadására, illetve a későbbi díjak odaítélésre az igazgató a színművész két özvegyét, Kocsis Juditot és Létay Dórát kérte fel. Az első Józsa Imre-díjat elsősorban a színpadon végzett alázatos munkájáért Botár Endre vehette át. 

A 2016/2017-es évadot záró társulati ülés Baranyi László színművész köszöntésével ért véget, aki június 14-én ünnepli 90. születésnapját. 

(Forrás: József Attila Színház)

Kapcsolódó cikkek

Évadot hirdetett a József Attila Színház

süti beállítások módosítása