A sepsiszentgyörgyi Liliom nyerte el Kisvárda fődíját

Kiosztották a Magyar Színházak 29. Kisvárdai Fesztiváljának díjait.

A szombat este megtartott díjátadó ünnepségen életműdíjjal jutalmazták Giricz Attila színművészt, az Újvidéki Színház tagját és Szélyes Ferencet, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának művészét.

lilom.jpgPálffy Tibor, Mátray László és Vass Zsuzsanna a Liliom előadásában

A legjobb női és férfi főszereplő díját Vasvári Emese és Fabó Tibor, a Komáromi Jókai Színház színművészei kapták. A legjobb női mellékszereplő Benedek Ágnes, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház társulatának tagja, míg a legjobb férfi mellékszereplő Benkő Géza, a Komáromi Jókai Színház tagja lett.

A legígéretesebb tehetségnek járó elismerést Vass Zsuzsanna, a sepsiszentgyörgyi teátrum tagja kapta, a zsűri különdíjával pedig a Tündéri című előadást jutalmazták, amelyet az Aradi Kamaraszínház, a Békéscsabai Jókai Színház és a Maszk Egyesület közösen állított színpadra. 

tunderi.JPGHarsányi Attila, Éder Enikő és Tege Antal a Tündéri előadásában 

Az előadások zeneiségéért járó díjat a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház Kapitalizmus és a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház Magyar című előadásaiért ítélték oda, a jelmezekért adható elismerést pedig Kiss Zsuzsanna kapta a Liliom című előadásért.

A pályakezdő rendezői díjat Nagy Botond vehette át az Anyegin című előadásért, a város polgármesterének díját Lőrinc Tímea, a Zentai Magyar Kamaraszínház színművésze, a közönségdíjat pedig a Beregszászi Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház előadása, Örkény István Tóték című darabja kapta.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó cikkek

Tizenhat bemutató a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválján
Kisvárda - „A körülmények nem alkalmasak egy ilyen rendezvényre”
„Művészeti üzletfelek vagyunk, nem művészetpolitikai vitapartnerek”

süti beállítások módosítása