Jókedv és nevetés hétvégén a Kultkikötőben – Földváron és Bogláron

Balatonföldváron a L’art pour l’art Társulat előadása és egy dunaújvárosi musical revü, Bogláron a Rózsavölgyi Szalon Valami csaj(ok) című előadása látható. 

Megszületett a L'art pour l'art Társulat legújabb, sorrendben 17. önálló színházi estje, Balatonföldváron június 30-án este látható az előadás. Sokáig halványlila gőzük sem volt, hogy milyen címet adjanak a műsornak, aztán a probléma megoldotta saját magát, így lett a Halványlila gőz.

dun_horvath_reni_ok.JPGÁjlávjú, de jó vagy, légy más (fotó: Horváth Reni)

 „És szólt az Úr: legyen férfi és nő. És lett férfi és nő… hogy aztán ezer és ezer éve kergessék egymást folyton összeütközvén, mint két dühöngő dodzsem”. Az Ájlávjú, de jó vagy, légy más egy jókedvű musical, két felvonásban látható Balatonföldváron. A július 1-ei előadásban az egymást váltó jelenetek variációk a párkapcsolati témára – kezdve az első randevútól, a bukdácsoló keresgélésen át, a mézesheteken kicsit megpihenve, tovább a házasélet és a gyereknevelés útvesztőjébe, egész a temetőig. De talán még ott, az őszi napsütésben bandukolva is mellénk szegődhet a szerelem. A dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház előadásának rendezője Szente Vajk, a musical főszerepében Auksz Éva, Ágoston Kati, Juhász Levente és Derzsi György. 

A Kultkikötő balatonboglári helyszíne idén Neil Labute Valami csaj(ok) című komédiájával nyitja ki kapuit július 1-én este. A Rózsavölgyi Szalon előadásának különlegessége, hogy a komédia négy különböző női karakterét ugyanaz a színésznő, Pokorny Lia játssza. Egy középkorú férfi – Őze Áron – nősülni készül, s elhatározza, végigjárja az élete nagy szerelmeit. Valamennyiükkel hasonló szállodai szobában találkozik, más-más városokban, de nem lel megnyugvást, a nők sokkal többet értek-érnek nála, egy elrontott, gyáva élettel kell szembenéznie a végén. A Rózsavölgyi Szalon előadásának rendezője Németh Kristóf. 

valami-csajok.jpgPokorny Lia és Őze Áron a Valami csaj(ok) előadásában

A gyerekeket a Kultkikötő Mesés Kikötőjében július 1-én délelőtt A csodálatos kincses paripa várja Balatonföldváron, Bogláron július 2-án délelőtt látható az előadás. Vasárnap délelőtt Földváron a legkisebbeket Ravaszdi mester szórakoztatja.

(Forrás: Kultkikötő)

süti beállítások módosítása