Elbúcsúzott Vári Éva a Játékszíntől

Június utolsó estéjén a szokásos teltház előtt búcsúzott el Budapesttől Vári Éva a Játékszínben. A Kossuth-díjas színésznő Pécsre költözik. 

Június 30-án, A hölgy fecseg és nyomoz című krimi-komédiában láthatta utoljára Vári Évát a közönség a Játékszínben. Az ünnepelt színésznő főszereplésével 2013-as bemutatója óta töretlen sikerrel játszották a darabot, amely tegnap este, a 105. előadás után lekerült a műsorról. 

varieva_vastaps.pngVári Éva búcsúja a Játékszínben (fotók: Ambrus Marcsi)

Jóval több, mint 150 szerep, közel kétszáz bemutató, számos film és szakmai díj – ez Vári Éva eddigi pályafutásának mérlege. Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, de elsősorban kiváló tehetségű előadó. Drámai erejét, komikai színeit és muzikalitását egyformán elemi erővel, mégis könnyeden képes átadni. 

1958-ban, Kaposvárott debütált, a következő, csaknem hat évtizedben pedig nemcsak a közönség rajongását nyerte el, de kivívta a színházi szakma egyöntetű elismerését, tiszteletét is. 1963-tól 1992-ig a Pécsi Nemzeti Színház társulatát erősítette, majd már tapasztalt színésznőként a fővárosba szerződött, és meghódította a pesti publikum szívét is.

varieva_bucsuzik.png

A művész tavasztól sorban búcsúzott el azoktól a színházaktól, amelyekben játszott, mert döntést hozott: idén visszaköltözik Pécsre, ahol azonban még színpadra lép. A művésznő utolsó budapesti előadása után elmondta: „Most lesz időm olyan dolgokkal foglalkozni, amik eddig a zsúfolt időbeosztásom miatt elmaradtak. Kiállításra, koncertre járni, végigolvasni egy könyvet és nem fáradtan félbehagyni – egyszerűen szólva: élvezni az életet!” 

(Forrás: Játékszín)

süti beállítások módosítása