Fényekkel festették be Pécs belvárosát

A harmadik alkalommal megrendezett Zsolnay Fényfesztiválon 60.000 látogató vett részt Pécsen június 30. és július 2. között. Díjazták a legjobbakat. 

A Széchenyi tér felett 30 méter magasan repülő légtornászok, 26 helyszínen zajló lenyűgöző fényalkotások, szabadtéri koncertek és újcirkuszi előadások szórakoztatták a látogatókat. A Fénybütyköldében 1200 látogató készített magának fénylő ékszereket és kiegészítőket. A Sienta la Cabeza társulata saját bevallása szerint még soha nem dolgozott esőben, ám most a pénteki szemerkélő esőben rengeteg jelentkezőnek készítettek extrém, fénylő hajkölteményt, ami a fesztivál egyik legnépszerűbb eleme volt. 

fenyfesztival.jpgFotók forrása: Zsolnay Fényfesztivál

Szombaton kihirdették a Zsolnay Light Art 3D mapping verseny győztesét is. A nemzetközi fényfestő verseny a Zsolnay Fényfesztivál központi attrakciója volt, amely során a döntőbe jutott kilenc fényfestő mutatta be a Székesegyház homlokzatára komponált művét, valamint levetítették a fesztivál szakmai partnere, a Kiégő Izzók csapatának legújabb alkotását is.   

voala_station.jpgA Voalá Station produkciója

A zsűri döntése nyomán az első díját a spanyol Ricardo Cancado nyerte el Sacred Geometry című munkájával. Másodikként végzett az olasz Alessio Cassaro Luminarium című műve, harmadik lett az EPER Creative Studio képviseletében Varga Zoltán Zuhanás című műve. A közönségdíjat az olasz Hermes Hangialardo Liquidshades című alkotása nyerte el. 

(Forrás: Zsolnay Örökségkezelő NKft.)

Kapcsolódó cikkek

Három napra idén nyáron is fénybe öltözik a pécsi belváros

süti beállítások módosítása