A Magyar Teátrumi Társaság a tusványosi nyári szabadegyetemen

A Magyar Teátrumi Társaság néhány tagszínháza idén is részt vesz a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor programjában, Tusványoson.

A budapesti Nemzeti Színház, a Békéscsabai Jókai Színház, a Zentai Magyar Kamaraszínház, a Fővárosi Nagycirkusz, a Soproni Petőfi Színház és a zalaegerszegi Kvártélyház produkciói érkeznek Erdélybe.

Idén a Magyar Teátrum Sátorban találnak otthonra a tusványosi nagyszínpadon fellépő zenekarok közönségtalálkozói is. A programot szakmai beszélgetések, filmvetítések, kiállítások is színesítik, a gyerekeket délelőttönként játszóházzal várják.

szepkis.jpgSzirtes Balázs a Szépkisnap előadásában (forrás: Mozsár Műhely)

Július 18-án, kedden a Gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház produkciója, Marie Jones Kövekkel a zsebében című tragikomédiája szerepel a programban. 

Másnap a Békéscsabai Jókai Színház Mesedoboz című interaktív gyermekműsorát láthatja a közönség. A Humor szavak és határok nélkül című délutáni beszélgetés házigazdája Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója lesz, majd Festett mosoly címmel izraeli és ukrán pantomim művészek lépnek fel a fesztiválon.

Csütörtökön délelőtt a Békéscsabai Jókai Színház Csiribiri című interaktív gyermekműsora látható, délután Szent László legenda címmel filmvetítést és beszélgetést tartanak. Este a Soproni Petőfi Színház Gogol Egy őrült naplója című művét adja elő Ács Tamás, az előadás a Forrás Színházzal együttműködésben jött létre. Csütörtök éjjel az Álmatlan című dokumentumfilmet vetítik.

egy_orult4.jpgÁcs Tamás az Egy őrült naplójában (forrás: Soproni Petőfi Színház)

Pénteken délelőtt a Zentai Magyar Kamaraszínház Jancsi apród című, 4-11 éves gyerekek számára készült mesemonológját láthatják az érdeklődők Virág György előadásában. Délután A nemzet színháza címmel beszélgetést tartanak Vidnyánszky Attila rendezővel, a Nemzeti Színház igazgatójával. Este Dennis Lumborg Szépkisnap című műve, a Független Színművészetért Alapítvány és a Manna közös produkciója látható. Majd hajnalig Tusványos Mix címmel Magyar Teátrum bulit rendeznek a Csűrben.

Az utolsó napon a Nemzeti Színház produkciójaként Fedák Sári címmel Szűcs Nelli önálló estjére várják a közönséget.

A fesztiválon állandó programként július 19-től 22-ig látható az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet szakmai segítségével létrehozott, Bolond Bohóc a kultúra határain című kiállítás.

(Forrás: MTI)

süti beállítások módosítása