A falu rossza volt a nézők kedvence a Városmajori Színházi Szemlén

Az idei Szemle közönségdíját a szombathelyi Weöres Sándor Színház előadása nyerte el, a szavazatok több mint egyharmadával.

Hat város hat színház hat legjobb zenés, szórakoztató előadása szerepelt az idei Városmajori Színházi Szemle versenyprogramjában. A nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház Déry Tibor - Presser Gábor: Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című előadásával vendégeskedett (rendező: Tasnádi Csaba), a szombathelyi Weöres Sándor Színház Tóth Ede: A falu rossza című produkciója mérettette meg magát (rendező: Mohácsi János), Szabadkáról Peter Shaffer: Amadeusa érkezett. A kecskeméti Katona József Színház Mágnás Miskája (rendező: Rusznyák Gábor) került még be a versenyprogramba, illetve a Miskolci Nemzeti Színház A hülyéje című Georges Feydeau darabbal (rendező: Szőcs Artur) vett részt a szemlén, a Csíki Játékszín pedig Vadnay László – Békeffi István – Márkus Alfréd: Tisztelt Ház című előadása (rendező: Lendvai Zoltán) szerepelt a programban.

szhely_a_falu_rossza_meszaroszsolt.jpgA falu rossza (fotó: Mészáros Zsolt)

A versenyprogramban bemutatott hat produkcióra összesen 2370 nézői szavazat érkezett, amelyből a legtöbben, 917-en a szombathelyi Weöres Sándor Színház előadását, a Mohácsi testvérek átiratában bemutatott A falu rossza című zenés népszínművet találták legjobbnak az idei Szemlén, Mohácsi János rendezésében. Második helyen a Miskolci Nemzeti Színház A hülyéje című előadása végzett, 664 szavazattal.

A Városmajori Színházi Szemle további díjairól (Legjobb előadás, Legjobb rendezés, Legjobb férfi főszereplő, Legjobb női főszereplő, Legjobb férfi mellékszereplő, Legjobb női mellékszereplő, Különdíj) a szakmai zsűri szeptember elején hozza meg döntését. A zsűri tagjai: Ullmann Mónika színművész, Kozma András dramaturg, a Nemzeti Színház tagja, Oberfrank Pál színművész, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója, valamint Bán Teodóra, a Szabad Tér Színház igazgatója.

varosmajoriszinhaziszemle_miskolc_a_hulyeje_galosmihalysamu.JPGCzakó Julianna A hülyéje előadásában (fotó: Gálos Mihály Samu)

A közönségdíj a szakmai díjakkal együtt a nyári szezont lezáró és a kőszínházi évadot megnyitó ünnepi eseményen kerül átadásra.

(Forrás: szabadter.hu)

Kapcsolódó cikkek

A legjobb vidéki és határon túli szórakoztató előadások a Városmajorban
Elkezdődött a Színházi Szemle a Városmajorban

süti beállítások módosítása