Fidelio Színház- és Táncsátor a Szigeten

A Fidelio Színház- és Táncsátor változatos produkciókon keresztül mutatja be a magyar és a nemzetközi kortárstánc-világ már jól ismert alkotóit, illetve a fiatalabb generáció képviselőit.

Idén is jelen lesz a Fidelio a Szigeten augusztus 10–16. között. A Fidelio színpadára a világ számos pontjáról érkeznek fellépők. A sátor melletti szabadtéri játszóhelyen minden reggel 10 órától Nagy Csilla tart jólesően ébresztgető, kellemesen kijózanító, felpezsdítő és lelazító táncórát a mozogni vágyó Sziget-lakók számára. Délután 2 és 5 óra között álomtúrák várják az érdeklődőket: a Dream Collector a Sleeping Beauty Project alvóinstallációja, amely segítségével a fesztiválozók vezetett altatásban vehetnek részt.

foto_sziget_3.jpg

A sátor színpadán futó programoknak köszönhetően különböző táncműfajokba kóstolhatunk bele, itt a stílusok valóságos fúziója várható: kortárs tánc, hiphop, tangó, némi jóga, egy cseppnyi tajcsi, testtudati módszerek elemei, tűzzsonglőrök és cirkuszi mutatványok szórakoztatják a kíváncsi nézőket.

Az első találkozás izgalmát, az ösztönök fontosságát, a vonzalmat két ember között és újdonsült kapcsolatuk alakulását mutatja be az angol HumanHood Nomadis című előadása két nomád szemszögéből. Izgalmas kortárs cirkuszi előadással érkezik az Animal Religion tagjai, akik Indomador című előadásukban napjaink szokásait állítják pellengérre. A darab középpontjában a nemek közti különbségek, a férfi- és női szerepek, illetve a köztük rejlő kapcsolatok állnak.

foto_sziget_4.jpegMárkus Sándor

Interaktív installációján keresztül a fiatal magyar alkotó, Márkus Sándor őszintén mesél saját magáról, identitásáról és frusztrációiról. Whale Me! – Coming in, coming out című előadásában beszélgetésre invitálja mindazokat, akik szeretnének kibeszélni magukból valamit, amit eddig nem mertek, vagy éppen nem tudtak.

A Fidelio gondozásában megjelent KULT50-ben is szereplő Molnár Csaba Bewitched Love című darabjában a táncosok komédiásként jelennek meg a színpadon, hogy játékos és színes módon mutassák be az érzelmi biztonság keresésének egyes fázisait. Lander Patrick OHM című koreográfiájában a táncosok egy olyan rituálén vesznek részt, amelyről nem tudni, pontosan hol ér véget, így a szereplők időről időre belevetik magukat az ismeretlen olykor abszurd helyzeteibe.

foto_sziget_2.jpg

A bőséges programkínálatban szerepelnek látványos tűzzsonglőr- és akrobatajelenetekkel teletűzdelt újcirkuszi előadások is, de azt is megnézheted, mihez kezdenek a táncosok egy 3D-s illúziókkal teli térben, ahol a vetítés kiegészítheti, de akár el is tompíthatja a mozdulataikat. Ha érdekel, milyen irányban fejlődhet a tánc a jövőben, vagy csak szimplán kíváncsi vagy, hogyan találkozik a digitális technológia és az emberi mozdulatok sora a színpadon, akkor a Fidelio Színház- és Táncsátorban a helyed! - biztatnak minket a szervezők

A részletes program ide kattintva érhető el.

süti beállítások módosítása