Réti Adrienn. „Tudatosan vállalok kevesebb bemutatót”

A színésznő az Orlai Produkciós Iroda Családi játszmák című előadására mégis igent mondott. A Vasárnapi Hírek interjújából az is kiderül, miért.

Réti Adrienn a Színmű elvégzése után a Bárka Színházban kezdte a pályáját, majd annak megszűntével a Vígszínházhoz szerződött. Két éve hagyta ott a Szent István körúti teátrumot, azóta szabadúszóként dolgozik. Legutóbb az Orlai Produkciós Iroda Családi játszmák című előadásában láthattuk, de az interjúból azt is megtudhatjuk, hogy játszik színházi nevelési előadásban is. Legtöbben talán a Jóban Rosszban sorozat Alízaként ismerhetik, de több más tévéfilmsorozatban is szerepelt és időnként egy-egy kisjátékfilmben is feltűnt már. 2013-ban Junior Prima Díjat kapott.

csaladi.jpgRéti Adrienn és Ötvös András a Családi játszmák előadásában (fotó: Puskel Zsolt / Port.hu)

Tudatosan vállalok az utóbbi két évben kevesebb bemutatót” – mondja el az interjúban. „Ez esetben Orlai Tibor személye és a darab is meggyőző volt. Fontosnak tartom ezt az előadást. Bár komédia, nem ígér habkönnyű szórakozást. A darab olyan alapvető játszmáinkra mutat rá, amelyeket talán már észre sem veszünk – játszunk a munkahelyünkön, a családunkban, a párkapcsolatunkban” – meséli arról, miért mondott mégis igent a Családi játszmákra.

2_all.jpg                   (Családi játszmák - fotó: Toldy Gábor)

A Kerekasztal Színházi Nevelési Központ évtizedek óta folyamatosan képez drámatanárokat és hoz létre interaktív előadásokat, amelyben a gyerekek és a fiatalok gondolataikkal, játékukkal is részt vesznek. „Mikor megtudtam, hogy a Kerekasztal Színházi Nevelési Központ ösztöndíjasa lettem, olyan boldog voltam, mint amikor felvettek a főiskolára. Nagyon régóta szerettem volna ezzel foglalkozni” – meséli Réti Adrienn a velük való kapcsolatba kerülésről.

Már játszott is az egyik előadásukban: „A Messiások című előadást idén ötször játszottuk, melyekre fiatal, 15-17 éves nézőket vártunk. A darab jövőre sem kerül le a műsorról, kíváncsi vagyok, hogyan fejlődik tovább” – mondja el, hozzátéve – „Új feladatként meg kellett tanulnom, hogyan nyissak a néző felé szó szerint is: a legfeszültebb pillanatban vonni be partnerként a fiatalokat a darabba. Akik szerencsére egyre több hasonló, interaktív színházi élményben részesülnek és egyre nyitottabbak is. Nagyon érdekes tapasztalat – színésznek és nézőnek egyaránt. Hálás vagyok, hogy a részese lehettem”.

A teljes interjú itt olvasható.

süti beállítások módosítása