A kolozsvári Julius Caesar az almagrói Nemzetközi Klasszikus Színházi Fesztiválon szerepel

Első alkalommal kapott meghívást a kolozsvári társulat a spanyolországi színházi seregszemlére. Az előadás nemrégen a Vígszínházban is vendégeskedett.

A Kolozsvári Állami Magyar Színház a Silviu Purcărete által rendezett Julius Caesar című előadással július 28-án és 29-én vendégszerepel a fesztiválon.

julius_caesar_2.jpgJulius Caesar (fotó: Csép Zoltán)

A negyvenedik alkalommal megszervezett Nemzetközi Klasszikus Színházi Fesztivált a világ legfontosabb klasszikus (XVII. és XVIII. századi) színdarabok bemutatását célzó színházi rendezvényének tekintik. A fesztivál több mint huszonöt különböző helyszínen zajlik, és nem csupán a spanyol aranykor, az Erzsébet-kori drámaírók valamint a francia neoklasszika barokk alkotói, hanem a tradicionális keleti drámairodalom (nó-, kabuki-színház) legfontosabb képviselőinek bemutatására is kísérletet tesz.

A Kolozsvári Állami Magyar Színház almagrói fesztiválszereplése a Román Kulturális Intézet támogatásával valósult meg.

almagro2.jpgAz előadás előkészítése Almagróban (fotó: Bíró István)

A kolozsvári színház Julius Caesar előadása a fesztivál egyetlen magyar nyelvű, egyszersmind egyetlen romániai meghívott előadása. A 2015 októberében bemutatott produkció címszerepét Bogdán Zsolt játssza, további szerepekben Bács Miklós, Viola Gábor, Balla Szabolcs, Kató Emőke, Györgyjakab Enikő, Albert Csilla, Bodolai Balázs, Dimény Áron, Farkas Loránd, Fogarasi Alpár, Kántor Melinda, Keresztes Sándor, Laczkó Vass Róbert, Szűcs Ervin, Váta Loránd, Platz János.

(Forrás: Kolozsvári Állami Magyar Színház)

süti beállítások módosítása