Ezt láthatjuk jövő nyáron a Szegedi Szabadtérin

Az Apáca Show-t, a Hegedűs a háztetőnt, a Rómeó és Júliát és a Rigolettót kínálja új bemutatóként a Szegedi Szabadtéri Fesztivál.

Még majdnem egy hónap van hátra a Szegedi Szabadtéri Játékok idei évadából, a fesztivál azonban meghirdette 2018-as műsorát, és már a jegyek is kaphatók az új produkciókra. 

Jövőre is operával indul az évad, Verdi Rigolettója kerül színre 2018. június 29-én és 30-án. Az operát utoljára 1987-ben lehetett látni a Dóm téri deszkákon. 

a69i3778b_1.jpgA szegedi Dóm tér a Szegedi Szabadtéri Színpad egyik előadása előtt (fotó: Dusha Béla)

Idén szeptemberben mutatja be a Zikkurat Ügynökség a Hegedűs a háztetőn című darabot, Alföldi Róbert rendezésében. A musical most szerepel először a jövőre 87 éves fesztivál műsorán, 2018. július 6-án és 7-én lesz látható a Szegedi Szabadtéri Játékokon. 

Július 13-án, 14-én és 15-én visszatér a Szabadtérire A Notre Dame-i toronyőr, Kerényi Miklós Gábor, KERO rendezésében. A musical idei bemutatója még előttünk van, hiszen a produkció két hét múlva lesz látható először. 

Folytatódik a Shakespeare-sorozat a Dóm téren. Két vígjáték után az angol mester leghíresebb szerelmes történetét, a Rómeó és Júliát veszi elő a fesztivál. Az előadás 2018. július 27-én, 28-án és 29-én szerepel a Szegedi Szabadtéri műsorán. 

Magyarországon még sosem láthatta a közönség a 90-es évek filmvígjátékából készült musicalt, az Apáca Show-t. Augusztus 10-én a Szegedi Szabadtérin mutatják be a nyolcszoros Oscar-díjas zeneszerző, Alan Menken darabját, aki többek közt a Szépség és a Szörnyeteget, az Aladint, A kis hableányt és A Notre Dame-i toronyőrt is jegyzi. A soul és disco-dallamokkal fűszerezett vígjátékot augusztus 11-én, 12-én, 17-én és 18-án is láthatják a nézők.   

(Forrás: Szegedi Szabadtéri Játékok)

Kapcsolódó cikkek

Shakespeare a párnája és Wagnerrel takarózik - Interjú Herczeg Tamással, a Szegedi Szabadtéri igazgatójával
Három hét alatt a semmiből épül fel a Szegedi Szabadtéri Játékok

süti beállítások módosítása