Irodalom, zene, színház – Így indul majd az évad a Radnóti Színházban

Levélkoncerttel, zenés irodalmi estekkel, bemutatókkal készülnek az őszi évadkezdésre.

A nagymező utcai teátrum szeptember 16-án részt vesz a Színházak éjszakáján, majd ezt követően szeptember 26-án mutatja be Bálint András és Fülei Balázs zongoraművész levélkoncertjét Viva Bartók! címmel. Az est Bartók Béla zsenijét célozza megmutatni részben zeneművei, részben az általa írt leveleken keresztül, Galgóczy Judit rendezésében. “Magyar embernek ezt ugyanúgy kellene kiáltani, mint az olaszoknak a Viva Verdit. A mi részünkről ez a kiáltás néma. Némely emberben belül hangzik talán. Most, mert itt az idő, most vagy soha, én azt mondom, – nem kiáltom –, hogy Viva Bartók” – mondta az előadás kapcsán a rendező.

A Magvető Kiadó október 4-én jelenteti meg Heltai Jenő eddig még nem publikált Ostromnaplóját, a Radnóti ez alkalomból műsorra tűzi Bálint András önállóestjét, a Heltai naplóját.

heltai_naploja_ea_domolky_daniel_print_041.jpgBálint András a Heltai naplója előadásában (fotó: Dömölky Dániel)

Október 21-én Anders Thomas Jensen kihagyhatatlan filmje, az Ádám almái alapján készült darabot mutatja be a Radnóti Színház, amelyet Szikszai Rémusz rendez. Sajátos hangvételű, skandináv feketehumor a közmunkára ítélt, neonáci Adamról és Ivanról, a hitbuzgó papról, valamint a kútrabló és bevándorló Khalidról és a nőket erőszakoló, alkoholista Gunnarról – és egy almás pitéről. A főbb szerepekben: László Zsolt (Ivan), Pál András (Adam), Schnieder Zoltán (Gunnar) és Rusznák András (Khalid).

A következő bemutató sem sokat várat magára, október 27-én lesz látható először a színArany című előadás Szilágyi Bálint rendezésében. A zenés-verses produkció Arany János balladáiból kiindulva női sorsokat mutat meg. A szereplők: Kováts Adél, Lovas Rozi, Sodró Eliza, Józsa Bettina eh. és Kertész Endre zenész.

(Forrás: Radnóti Színház)

Kapcsolódó cikkek

Mit érdemes megnézni a budapesti művészszínházakban?

süti beállítások módosítása