Bezár a MÜSZI

Öt év után, váratlanul felmondták a kultúrtér bérleti viszonyát a Corvin Áruház 3. emeletén. Új helyet keresnek, amihez segítséget kérnek.

Váratlanul ért minket a hír: a ház tulajdonosa szeptember végével felmondja határozatlan idejű bérleti viszonyunkat egy új, jobban fizető jelentkező javára. A terület tudomásunk szerint a jövőben egy piacibb szemléletű profillal, irodaházként kerül hasznosításra – írják FB oldalukon.

A MÜSZI-vel egy fontos független kulturális helyszín szűnik meg a Blahán, amely 2012 óta egy időben kb. 150 állandó bérlőnek (művészeknek, tervezőknek, civil szervezeteknek), és havonta több mint száz programnak adott helyet.

muszi_foto.jpgMÜSZI (forrás: Facebook)

Minden erőnkkel arra törekszünk, hogy a MÜSZI ne szűnjön meg, és a bezárásból költözés, átalakulás, egy új periódus kezdete legyen – fogalmaznak a jövőt illetően.

Miután megköszönik a helyet látogatók eddigi támogatását, abban kérnek segítséget, hogy szeretnének találni egy hasonló adottságú helyet, ahol „tovább működtethetjük szabad szellemű művelődési házunkat, és ahová átmenthetjük azokat az értékeket, amelyek a Müszit Müszivé tették, teszik”.

A MÜSZI bútorzatát, beltéri növénykertjét (zöldnövényfalak, szobanövények) és egyéb ingóságait szeptemberben egy négyhetes garázsvásár során kiárusítják, ezeket a forrásokat is visszaforgatják a MÜSZI átköltöztetésébe és az új hely kialakításába.

Minden támogató ötletet, javaslatot szívesen vesznek.

(Forrás: Facebook)

süti beállítások módosítása