Pintér Béla - Új helyszín, új színészek, új bemutató és görögországi vendégjáték

Magyarország egyik legelismertebb független színházi közössége már augusztusban megkezdi a színházi évadot, szám szerint a tizenkilencediket.

A nyári szünetben a társulat legújabb, Szívszakadtig című előadása Szegeden, a 27. THEALTER nemzetközi színházi fesztiválon elnyerte a legnépszerűbb előadás közönségdíját, majd az Ördögkatlan Fesztiválon aratott sikert - dupla előadással. Október elején a Titkainkat viszik Görögország második legnagyobb városába, Thessalonikibe vendégjátékra.

pbt_parasztopera_2_kuldes.jpgPintér Béla és Nagy-Abonyi Sarolta a Parasztopera előadásában (fotók: Pintér Béla és Társulata)

A Kaisers TV, Ungarn és Tündöklő Középszer című előadásuk a 2017/2018-as évadtól kezdve új helyszínen, az Átrium Színházban látható. Ugyanitt tekinthető meg a tizenöt éve töretlen sikerrel futó, több mint 300 előadást megért Parasztopera, és itt újítják fel és tűzik újra műsorra A Sehova Kapuját is. A színházi évad azonban már augusztusban megkezdődik - a Szkéné Színházban a Fácántánc című előadással.

Mivel Szamosi Zsófia színésznő anyai örömök elé néz, a most kezdődő évadban szerepeit a Titkaink és a Tündöklő Középszer című előadásban Pető Kata, a Kaisers TV, Ungarn-ban Parti Nóra veszik át. A további előadások, melyekben a művésznő játszik, a tervek szerint tavaszig szünetelnek, és évad végén kerülnek majd újra műsorra. A Sehova Kapujában Adorjáni Bálint mutatkozik be a Pintér Béla és Társulata nézőinek.

szamosi_peto_parti.pngPető Kata, Szamosi Zsófia és Parti Nóra

Decemberben Ascher Tamás Háromszéken címmel új bemutatóval jelentkezik a társulat - ezúttal a Katona József Színházzal együttműködésben. 

A társulat előadásairól bővebb információ és jegyvásárlási lehetőség itt található.

(Forrás: Pintér Béla és Társulata)

Kapcsolódó cikkek

Szamosi Zsófia: „Nagyon szeretnék társulatban dolgozni”
Pintér Béla rendezése volt a legnépszerűbb a 27. THEALTER-en
Szívügyek Pintér Béla módra - Interjú

süti beállítások módosítása