Oktatás - Pótfelvételi a békéscsabai Színitanház Szakgimnáziumába

A Baross Imre Artistaképző Intézet Békéscsabai Jókai Színházban működő Színitanház Szakgimnáziuma pótfelvételit hirdet.

A  Színitanház – a több mint 20 éve elindított színészképzés mellett – a magyar színházi piacon hiány- és háttérszakmák képzésére, igazi gyakorlati tudást nyújtani jött létre. A Színitanház oktatási koncepcióját igazolja, hogy végzett diákjaik túlnyomó többsége (kb. 70 százaléka) a pályán tudott maradni és a színpadon vagy a háttérben értékes munkát végez, sőt a háttérszakmák képviselőiről kijelenthető, hogy szinte 100 százalékuk a szakmában dolgozik. A békéscsabai Színitanházba az ország egész területéről, sőt a határon túlról is járnak diákok.

sztnh_logo1.jpg

Érettségire épülő OKJ-s képzéseik: gyakorlatos színész, színházi táncos, divat- és stílustervező, színháztechnikus, szcenikus, közművelődési és közönségkapcsolati szakember. A gyakorlatos színészek ráépülő képzésként egy év alatt színész szakképzettséget szerezhetnek.

Az oktatás előnye, hogy nincs tandíj és minden szakma „élőben” sajátítható el, hiszen a tanulók beépülnek a Jókai Színházi produkcióba – fellépőként, vagy háttérmunkásként.

Az elmúlt években olyan országosan is ismert színészek végeztek Békéscsabán, mint Vadász Gábor, a Játékszín idei Kránitz Lajos-díjának tulajdonosa, az Életrevalók című produkció egyik főszereplője, a Jászai-díjas Kara Tünde, a Kaszás Attila-díjas Borovics Tamás, a Jóban rosszban című sorozatból ismert Marton Róbert, vagy éppen Gubik Petra (Budapesti Operettszínház) és Szilágyi Annamária (Szegedi Nemzeti Színház). A Békéscsabai Jókai Színház jelenlegi társulatának gerincét is a Színintanházban végzett művészek alkotják.

A most induló 2017/2018-as tanévre augusztus végéig várják azok jelentkezését, akik érdeklődnek a színházban folyó munka iránt! A meghallgatás 2017. augusztus 31-én 10 órakor lesz a Jókai Színházban. Jelentkezési lap és részletes információ megtalálható az intézmény weboldalán, érdeklődni a 20/213-7397-es telefonszámon lehet.

süti beállítások módosítása