Vízkereszt a Kádár-korban

A Weöres Sándor Színház tagjaiból verbuválódott Karneválszínház Réthly Attila rendezésében és a szocreál retro jegyében állítja színpadra Shakespeare vígjátékát.

William Shakespeare Vízkeresztje egyike a szerző legnépszerűbb, a legtöbbet játszott művének. A XVII. század első évében, 1601-ben íródott vígjátékában is, ahogy oly sok más művében, a kiismerhetetlen, titokzatos szerelemé a főszerep.

148204.jpg                                  Jordán Tamás a Vízkereszt előadásában (fotók: Mészáros Zsolt)

Violának Orsino kell, Orsinónak Olivia, Oliviának Viola, Malvoliónak Olivia, Antoniónak Sebastian, Orsinonak Viola, Violának Olivia, Antoniónak Viola, Oliviának Sebastian, Violának is Sebastian, Sebastiannak is Viola. Mi kell a Bolondnak ? Lehet-e a szívnek parancsolni? Vagy a szerelem mindenre feljogosít? – olvasható a színlapon

Shakespeare klasszikusát, ahogy az elmúlt néhány évben már megszokhatta a Karneválszínház közönsége, ismét Réthly Attila, a Weöres Sándor Színház főrendezője állítja színpadra. Segítségére lesz a Mágikus Mintha: a színház színész zenekara. Az élőzene a ’80-as évek retro hangulatát idézi, a játék során a késői Kádár-korszak balatoni strandbüféinek világa elevenedik meg előttünk. Történik Illíria fővárosában (Illiberáliában) és a (magyar) tengerparton.

                                 Az előadás fotói a képre kattintva tekinthetők meg!

A Vízkereszt, vagy bánom is én címet viselő darabot Nádasdy Ádám fordította, az előadás dramaturgja Hamvai Kornél volt, és Réthly Attila, a színház főrendezője rendezte, Feste, a bolond szerepében pedig Jordán Tamást, a teátrum igazgatóját láthatja a közönség.

Az előadás a szombathelyi megyeháza udvarán nyolc egymást követő alkalommal látható. Elsőként augusztus 18-án, ezt követően augusztus 19-én, 20-án, 22-én, 23-án, 24-én, 25-én és 26-án.

(Forrás: Weöres Sándor Színház)

süti beállítások módosítása