Indul az új évad Békéscsabán

A Békéscsabai Jókai Színház évadnyitó társulati ülést tartott, ahol ismertették az új bemutatókat is.

A Békéscsabai Jókai Színház 2017. augusztus 23-án tartotta meg évadnyitó társulati ülését Szarvas Péter polgármester jelenlétében. Seregi Zoltán igazgató visszatekintett az elmúlt nyárra: a 2017-es Csabai Nyár programsorozat keretében 6 saját és 12 befogadott előadás került bemutatásra. Kiemelt szerepet játszott Békés megye kulturális életében a Szarvasi Vízi Színház is, ahol a Jókai Színház olyan előadásokkal képviseltette magát, mint például a Csak semmi szexet kérem, angolok vagyunk!, a Balkán kobra vagy a Monte Cristo grófja. Szarvason idén 6 előadással és 11 víz fölötti esttel képviselte magát a Jókai Színház, melyekért Szarvas Város Önkormányzatának Nagydíját érdemelte ki.

foto_ignacz_bence_img_1187.JPGÉvadnyitó társulati ülés Békéscsabán (fotók: Ignácz Bence)

A nyáron számos vendégszereplésen is részt vett a Békéscsabai Jókai Színház: járt a POSzT-on, szerepelt Egerben, Gyulán, valamint a Tusnádfürdőn megtartott 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen, a Magyar Színházak XXIX. Kisvárdai Fesztiváljáról pedig a Tündéri című, az Aradi Kamaraszínházzal koprodukcióban létrejött előadás különdíjjal tért haza.

Seregi Zoltán beszámolt a 2017/2018-as évad bemutatóiról. Műsorra tűzik Tamási Áron Ősvigasztalás című színművét Béres László rendezésében, a Jászai Mari-díjas Kovács Frigyes, Szélyes Imre és Liszi Melinda főszereplésével; Hennequin-Veber Törvénytelen randevú című komédiáját Robert Cogo-Fawcett rendezésében, a Jászai Mari-díjas Bartus Gyula és Benkő Géza főszereplésével; Hedry Mária A bűvös patkó című mesejátékát Juhász Róza rendezésében, Szabó Lajos és Gábor Anita főszereplésével, Csokonai Vitéz Mihály Az özvegy Karnyóné és a két szeleburdiak című bohózatát Merő Béla rendezésében, Fehér Tímea és Jancsik Ferenc főszereplésével; Pozsgai Zsolt: A szellemúrnő (Ábránfy Katalin) című színművét Seregi Zoltán rendezésében, Kovács Edit főszereplésével.

Szintén bemutatják Szomor-Szurdi-Valla Diótörő és Egérkirály című musicaljét a Nádasdy Kálmán-díjas Szomor György rendezésében, Gerner Csaba és Balázs Csongor főszereplésével; Camoletti Leszállás Párizsban című vígjátékát Katkó Ferenc rendezésében, Csomós Lajos és Komáromi Anett főszereplésével; Mikszáth-Zalán A beszélő köntös című történelmi meséjét a Jászai Mari-díjas és Érdemes Művész Halasi Imre rendezésében; Szabó Magda: Születésnap című kamasz történetét Bartus Gyula rendezésében, Nagy Erika főszereplésével; Milne Micimackóját Tege Antal rendezésében, Katkó Ferenc és Gulyás Attila főszereplésével; Lerner-Loewe: My Fair Lady című klasszikus musicalét Gubik Petra és Szomor György főszereplésével; valamint Niccodemi: Hajnalban, délben, este című vígjátékát Tege Antal rendezésében, Gubik Petra és Czitor Attila főszereplésével.

seregi_zoltan_es_szarvas_peter_foto_ignacz_bence_img_1084.JPGSeregi Zoltán igazgató és Szarvas Péter polgármester a társulati ülésen 

Az új évadban is folytatódik számos, évek óta sikeres projekt: a Mindentudás Színházi Egyeteme, a jelelt- és narrált előadások, az Ádámok és Évák Ünnepe, a 24 órás Versfolyam a költészet napján, a Bárka Irodalmi Estek, a Magyar Teátrum Díjátadó Gála és a Terefere a Művész Kávéházban.

A társulatot a jövőben egy új színésznő is erősíti, Csonka Dóra, aki frissen végzett a Színitanházban, de már hallgatóként is több darabban kapott lehetőséget.

Szeptember 1-jén 16.30-kor kerül sor a nyilvános évadnyitó társulati ülésre a színház előtti téren. A Macskajáték című Örkény-klasszikust három alkalommal a budapesti közönség is láthatja szeptember 9-én a Vidéki Színházak Fesztiválján a Thália Színházban, szeptember 16-án a Színházak Éjszakáján a József Attila Színházban, szeptember 22-én pedig a Klebelsberg Kultúrkúriában. Szeptember 11-én a Tordai Nemzetközi Színházi Fesztiválon (Románia) bemutatásra kerül a Színitanház Sweet Charity című produkciója és A negyvenkettedik széken ülő nő című monodráma. Az ősz folyamán pedig a budapesti Nemzeti Színházba Az őrült naplója és az Ősvigasztalás című darabok kaptak meghívást.

(Forrás: Békéscsabai Jókai Színház)

süti beállítások módosítása