Veszedelmes viszonyok és Nóra a Pécsi Nemzeti új évadában

Horgas Ádám és Anger Zsolt is új bemutatóval jelentkezik, Vári Évát pedig ismét színpadon láthatja a közönség.

Az új évadban a  színház első bemutatkozása Budapesten, a Thália Színházban lesz szeptember 5-én. Az Ádám almái című tragikomédia a Vidéki Színházak Fesztiváljára kapott meghívást. A Nagyszínházban szeptember 15-én veszi kezdetét XI. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó, melynek nyitánya  A makrancos hölgy bemutatója lesz, a Pécsi Balett és a PNSZ koprodukciójában. A május végén bemutatott 12 dühös embert szeptember 19-től láthatja a közönség.

pecs.jpgPécsi Nemzeti Színház

A Kamaraszínházban a tavalyi előbemutató, A Mumus felújításával indul a munka, illetve a Pécsi Nyári Színházzal közös produkció, a Boeing, Boeing kerül színpadra. Az N. Szabó Sándor Teremben műsorra tűzik egy korábbi, nagy sikerű előadásukat, a Grace és Gloria című színművet, mellyel Sólyom Katalin 50 évados pályáját ünneplik.

A nagyszínpadon bemutatásra kerül A muzsika hangja című musical, a Veszedelmes viszonyok Horgas Ádám rendezésében, A denevér című Johann Strauss-vígopera, Bornemissza Péter Magyar Elektrája és a Balfácánt vacsorára! című komédia.

A kamaraszínházban Anger Zsolt a múlt évadban bemutatott és műsoron maradó Addikt után újabb kortárs magyar darabbal, Vinnai András A diszpécser című „tudományos-fantasztikus agymasszázsával” jelentkezik. Méhes László Ibsen Nóráját és Rossini Hamupipőke című vígoperáját is megrendezi, Funk Iván pedig Szép Ernő két egyfelvonásos vígjátékát, a Kávécsarnok–Tűzoltót viszi színre.

vari_eva.JPGVári Éva a Pécsi Nemzeti Színház évadnyitóján (fotó: Körtvélyesi László)

Ahogy arról a Szinhaz.hu már beszámolt, az eredetileg meghirdetetthez képest egy bemutató elmarad: a Koldusopera helyett így az eladott bérletek a Kávécsarnok–Tűzoltóra lesznek érvényesek.

Az évadnyitó ülésen az igazgatóság köszöntötte a Lovas Pál vezetésével megalakult új tánckar tagjait, valamint a Kaposvári Egyetem öt – gyakorlatukat Pécsett töltő – növendékét, illetve a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem két hallgatóját, akik vendégként szerepelnek majd a színházban.

Az idei évadban újra a Pécsi Nemzeti Színház színpadán látható majd Herczeg Adrienn, valamint a pécsi nézők kedvence, a társulat örökös tagja, Vári Éva.

(Forrás: Pécsi Nemzeti Színház)

Kapcsolódó

Bemutató is elmarad a Pécsi Nemzetiben a város fizetésképtelensége miatt

süti beállítások módosítása