Nők, erők és energiák

Szeptember 29-én mutatják be a valós történeten alapuló Naptárlányok című előadást a Magyar Színházban.

Tim Firth Naptárlányok című színdarabjának eseményei valóban is megtörténtek a 2000-es évek elején. Egy angliai kisvárosban, Rylstone-ban élő nők gyűjtést rendeznek azért, hogy a helyi kórház onkológiai osztályára a várakozóknak kanapét vehessenek. Ehhez azonban pénzre van szükségük. Az ötletük az, hogy az éves nőegyleti naptár unalmas tájképei helyett készíttetnének egy meztelen fotósat. Magukról. Ebből aztán világra szóló botrány lesz. Illetve lett.

naptarlanyok_csoportkep.jpgNaptárlányok (fotó: Semsei Eszter) 

Fontos pillanat a Magyar Színház életében, hogy neves vendégművészek vállalták el a felkérést. Igó Éva, Hegyi Barbara, Tóth Enikő, Udvarias Anna, Bede Fazekas Anna a társulat tagjaival, Benkő Nórával és Soltész Bözsével együtt lépnek színpadra. Deres Péter újrafordította a 2000-es évek elején játszódó igaz történetet, amely arra is példa, hogy micsoda erőt tudnak megmozdítani a nők, ha összefognak. Különösen az a korosztály, amelyik már túl van a fiatal évein, de maradt bennük elég virtus, szeretet és ráadásul szexik.

 

Az előadáshoz egy valódi naptár is készül, az előadásban résztvevő színésznőkkel, hasonlóan az eredeti történethez.  A naptárak megvásárolhatók lesznek, és így a Naptárlányok produkció lehetővé teszi, hogy a Semmelweis Egyetem Onkológiai Központjának Rehabilitációs Osztálya adományhoz jusson.

naptl-ani600x338.gif

A főbb szerepekben: Igó Éva, Hegyi Barbara, Tóth Enikő, Udvarias Anna, Bede Fazekas Anna, Benkő Nóra, Soltész Bözse, Tahi József, Bede-Fazekas Szabolcs, Pavlevits Béla

Rendező: Tallós Rita

Az előadás premierje szeptember 29-én 19 órától lesz a Magyar Színházban, majd szeptember 30-án és október 1-én is színpadra kerül.

(Forrás: Magyar Színház)

süti beállítások módosítása