Botcsinálta színházrendezőről szól Vékes Csaba Montrealba meghívott filmje

A hetedik alabárdosban játszik Bánki Gergely, Nagy Ervin, Pálos Hanna, Bezerédi Zoltán és Ujlaki Dénes is – a film előzetese most jelent meg az Indexen.

A korábban színházrendezőként dolgozó Vékes Csaba első nagyjátékfilmje egy nem túl tehetséges színészről, Kósa Mikiről (Bánki Gergely) szól, aki főszerepeket álmodik, de csak statisztaszerepeket kap. Aztán egyszer csak főrendezővé léptetik elő, persze nem képességei miatt, hanem azok ellenére: az igazgató célja ugyanis, hogy a bukott előadás után átjátssza a színházat az ukrán lobbinak.

hetedik.jpg             

A filmet a debreceni Csokonai Színházban forgatták, producere a Valami Amerika és a Kincsem rendezője, Herendi Gábor, aki a „magyar Woody Allennek” nevezte Vékes Csabát. A főszerepben a Krétakör és a Proton Színház előadásaiból ismert Bánki Gergely látható, a színházigazgatót Bezerédi Zoltán játssza, a színészek szerepében többek között Nagy Ervin, Pálos Hanna és Ujlaki Dénes mutatkozik be.

A hetedik alabárdos a Filmalap fiatal tehetségeket támogató Inkubátor programjának első elkészült alkotása. A film világpremierje a neves montreali filmfesztiválon lesz szeptember 2-án, a magyar nézők pedig a nyíregyházi Vidor Fesztiválon, majd a miskolci Cinefest versenyprogramjában is láthatják. A hivatalos magyarországi premier szeptember 21-én.

(Forrás: index.hu, szinhaz.hu)

Kapcsolódó

Hetedik alabárdos címmel forog Vékes Csaba filmje - Főszerepben Bánki Gergely
Herendi Gábor: "Vékes Csaba a magyar Woody Allen"

 

süti beállítások módosítása